Hlavní obsah

Hingisová se ve Fed Cupu objeví i ve dvouhře

Zielona Góra

Bývalá světová jednička Martina Hingisová při návratu do fedcupového týmu Švýcarska po 17 letech sehraje významnější roli, než se čekalo. V baráži o Světovou skupinu v Polsku nastoupí nejen do čtyřhry, ale v sobotu se postaví proti světové devítce Agnieszce Radwaňské i do dvouhry.

Foto: Mic Smith, ČTK/AP

Martina Hingisová si před pár dny v Charlestonu připsala triumf ve čtyřhře, spolu s ní se radovala i Sania Mirzaová.

Článek

Pětinásobná grandslamová vítězka si ostrou soutěžní dvouhru zahrála naposledy v září v roce 2007 a pak podruhé ukončila kariéru. K tenisu se předloni vrátila a hraje jen čtyřhru, ale zato velice úspěšně. V žebříčku už se vyšplhala na čtvrté místo.

"Třeba uhraju game nebo získám bod pro Švýcarsko. Jsem natěšená a připravená předvést to nejlepší, co teď dokážu," komentovala Hingisová návrat do dvouhry. S Radwaňskou se utkala jednou před osmi lety a prohrála, ale vzala jí set v exhibiční lize loni v Indii. "Martina je pořád nebezpečná," řekla Radwaňská o Hingisové.

Ve dvouhře Hingisová v poslední době hrávala právě jen krátké exhibiční sety. Ke startu v singlu ji přemluvil kapitán Heinz Günthardt, protože Švýcarkám chybí mladá Belinda Bencicová a kvůli problémům s ramenem i Stefanie Vögeleová.

Kapitán jí věří

"Nenarodilo se to přes noc. Nejdřív jsem měla hrát čtyřhru, na kterou si věřím, ale dvouhra je něco jiného. Když ale z týmu vypadla Stefanie, tak Heinz tvrdil, že mi věří. Řekla jsem: 'No tak dobře, já do toho půjdu'," řekla Hingisová.

Pro Hingisovou znamená start ve Fed Cupu i otevření cesty na olympiádu do Ria de Janeiro, kde by chtěla za rok startovat. V soutěži družstev se objeví poprvé od prohraného finále se Španělskem v roce 1998, kdy jí bylo necelých osmnáct let.

Ve Fed Cupu prohrála jen čtyři z 30 zápasů a ve dvouhře má bilanci 18:2. "Vždy jsem měla v této soutěži skvělé výsledky. Máme šanci postoupit znovu mezi elitu a jsem ráda, že můžu týmu zase pomoct," řekla košická rodačka.

Reklama

Související témata: