Hlavní obsah

Pět odvrácených mečbolů? Strašně mě to nakoplo, jásala Šafářová

Ostrava

Vrávorala nad propastí. Chyběl kousíček, aby se Lucie Šafářová po dvou ztracených setech pakovala do šatny. Jenže v osmadvacetileté tenistce dříme velká bojovnice. Pět odvrácených mečbolů zvrátilo vývoj úvodní semifinálové dvouhry Fed Cupu a z ostravského kurtu šla s porážkou Francouzka Garciaová. „Nepamatuju, že bych někdy odvrátila tolik mečbolů. Každopádně je to na zápis do statistik,“ uculovala se vítězka.

Foto: David W Cerny, Reuters

Lucie Šafářová si plácá po výhře s nehrajícím kapitánem českých tenistek Petrem Pálou.

Článek

Jak vám bylo, když se zápas lámal?

Bylo to strašně těžké. Ona opravdu hrála top tenis, servírovala kolem 180 kilometrů za hodinu a v prvním setu mi povolila jediný brejkbol, na který mi dala čisté eso, takže šancí moc nebylo. Pořád jsem si ale říkala, že se musím se zkoncentrovat a ještě to otočit. Taky jsem do toho šla víc na riziko.

Pět odvrácených mečbolů, to už s psychikou určitě něco udělá...

Strašně mě to nakoplo. Když jsem vyhrála tie break, tak už jsem byla ve správném fedcupovém transu. Člověku to dá zdravou sílu. Měla jsem pak větší odvahu a dala jsem do hry agresivitu. Pro hráčku, která postupně nevyužije tolik mečbolů, je to těžké. Myslí si, že to je blízko a má to v kapse a přitom se ten zápas začíná otáčet.

Pomohly vám zkušenosti?

Určitě, když jsem byla mladší, tak jsem bývala nervózní a výkony nebyly tak dobré.

Kde nastal zlom?

Když jsme vyhrály poprvé (v roce 2011), tak byla Petra v neskutečném laufu. Já jsem jí chtěla hrozně pomoct, ale taky mě to svazovalo. O to víc jsem si chtěla užít následující pražské finále se Srbskem (Šafářová při něm porazila Ivanovičovou i Jankovičovou - pozn.) a bylo to pro mě zadostiučinění. Od toho roku 2012 jsem už schopná podávat ve Fed Cupu stabilní výkony.

Reklama

Související témata: