Hlavní obsah

A teď na antuku. Kvitová doufá, že ji fedcupové výhry nakopnou

Ostrava

Zvládla, co se od ní čekalo. Čtyři vyhrané sety, dva získané body. Teď Petra Kvitová doufá, že ji povedený fedcupový víkend nakopne i v individuální kariéře, v níž si dala víc než měsíční pauzu. Příští týden pro nejlepší českou tenistku začne antuková sezóna turnajem ve Stuttgartu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petra Kvitová ve vítězném utkání s Francouzskou Garciaovou.

Článek

Nedělní zápas byl po všech stránkách lepší, než ten sobotní s Mladenovicovou, souhlasíte?

Určitě. Cítila jsem se lépe, soupeřka taky hrála líp, ale byla jsem na to připravená. Jsem ráda, jak jsem to zvládla. Na začátku setů jsem ji brejkla, a i když na konci se to trošku zkomplikovalo, měla jsem naštěstí dva brejky a už jsem to pak doservírovala.

Byl to víkend podle vašich představ?

Jsem ráda, že jsem přinesla dva body. Fed Cup je něco jiného než turnaj, ale špatně se na mě určitě podepsat nemůže. Já věřím, že mě to nakopne, ale budu hrát na antuce ve Stuttgartu, tak uvidím, co na mě nastraží.

Z čeho jste měla dobrý pocit?

V neděli jsem mnohem líp servírovala, taky se mi dařil dlouhý return. Takticky jsem to docela zvládla. Chodila jsem do toho agresivně a diktovala.

Fyzicky jste víkend zvládla bez potíží?

Já vždycky až za den cítím, co bolí, ale ze soboty jsem neměla žádné problémy. Možná jen trošku tuhou ruku. Musela jsem dávat ostré servisy, aby to Garciaová nemohla obíhat nebo mě zatlačit.

Cítila jste zase energii?

Párkrát jsem se i povzbudila. Když byly delší výměny, tak jsem občas byla docela zadýchaná, ale na konci jsem byla připravená, takže jsem to zvládla dobře.

Vždycky se mluví o výborné ostravské atmosféře, měla jste čas ji vnímat?

Bylo tu hodně známých, určitě jsem si to užila víc než včera. Bylo to fajn, fanoušci byli jako vždy výborní. Jsem ráda, že jim to takhle můžeme vrátit zpátky.

Reklama