Hlavní obsah

Ostravský challenger i s poloviční dotací přilákal Brita Warda

Ostrava

Nejvýše nasazeným hráčem 12. ročníku mezinárodního challengeru Prosperita Open v Ostravě by měl být francouzský tenista Lucas Pouille. Turnaj, který se po dvou letech vrátil do nižší kategorie s dotací 50 tisíc dolarů, se bude hrát na antuce v Komenského sadech od soboty do příští neděle a přivábil i britského daviscupového reprezentanta Jamese Warda.

Foto: Jirka G. Novák, Sport.cz

V Ostravě nastoupí i Adam Pavlásek.

Článek

Stálice v jarním tenisovém kalendáři se po dvou letech rozpočtu 100 tisíc dolarů vrátila na polovinu. Ostravě ukousl velký krajíc z finanční podpory ATP nový turnaj v Istanbulu.

"ATP nám loni pomohla opravdu velkou měrou, ale další příčinou je i úbytek sponzorů. Přes to všechno jsem byl překvapen, že hráči nám zachovali přízeň, a myslím, že jsme dokázali laťku udržet na tradiční úrovni," řekl novinářům ředitel turnaje Václav Roubíček.

Nasazení hráčů do hlavní soutěže, které bude vycházet z postavení v žebříčku na začátku příštího týdne, by měl vést Pouille. Talentovaný Francouz na letošním Australian Open v pěti setech potrápil mnohem známějšího krajana Gaela Monfilse a po víkendu se poprvé v životě probojoval do první světové stovky. Dvojkou by měl být Brit Ward, 106. hráč světa má na kontě například skalp Američana Johna Isnera z Davis Cupu.

Problémy byly s ubytováním

Příznivci českých tenistů se mohou těšit na Jana Mertla (206.), Jaroslava Pospíšila (213.) či Adama Pavláska (261.), jenž se v březnu v Ostravě předvedl v úspěšném daviscupovém deblu s Jiřím Veselým proti Australanům Grothovi s Hewittem. Nebude chybět ani slovenský oblíbenec místního publika Miloslav Mečíř (219.).

"Jestli jsme letos měli nějaký problém, pak s ubytováním pro hráče. A měli jsme jediné štěstí, že hokejové mistrovství světa začíná v den, kdy my končíme. Kapacity pak opravdu nejsou, a pokud ano, tak za úplně jiné ceny," řekl Roubíček.

Turnaj startuje v sobotu kvalifikací, hlavní soutěž začne v pondělí.

Reklama

Související témata: