Hlavní obsah

Šestnáctiletá Krajiceková je v Taškentu ve finále

Šestnáctiletá nizozemská tenistka Michaella Krajiceková se v Taškentu poprvé v kariéře probojovala do finále turnaje WTA. Rodačka z Almere, která žije a trénuje v Praze, v sobotu porazila nejvýše nasazenou Rusku Jekatěrinu Byčkovovou hladce 6:1 a 6:3.

Článek

Sestra bývalého wimbledonského vítěze Richarda Krajicka se o titul utká s domácí Akgul Amanmuradovovou. Uzbecká tenistka pokračovala v překvapivém tažení turnajem a vyřadila sedmou nasazenou Italku Marii Elenu Camerinovou ve dvou setech.

Krajiceková si poradila s favorizovanou Byčkovovou nečekaně snadno, z vítězství se radovala už po hodině hry. "Jsem moc spokojená s tím, jak jsem hrála. Čekala jsem, že bude vzdorovat víc," řekla podle agentury AP nizozemská hráčka, která zdolala Byčkovovou i ve třetím vzájemném duelu. "Neměla jsem svůj den, neseděl mi tady kurt ani míčky," stěžovala si Ruska.

Největší senzací turnaje je Amanmuradovová, jež se dostala do soutěže na domácí půdě už pošesté na divokou kartu, ale dosud nikdy nepřešla ani přes první kolo. Ve světovém žebříčku jí patří 257. místo.

Před rokem v Taškentu triumfovala Nicole Vaidišová, která letos dala přednost startu na kvalitnějším podniku v Tokiu, kde dnes prošla do finále. Turnaj v uzbecké metropoli je dotován částkou 140.000 dolarů, vítězka získá 22 tisíc.

Výsledky:
Dvouhra - semifinále:
Krajiceková (5-Niz.) - Byčkovová (1-Rus.) 6:1, 6:3, Amanmuradovová (Uzb.) - Camerinová (7-It.) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Camerinová, Loitová (1-It./Fr.) - Rodionovová, Voskobojevová (Rus.) 6:3, 6:0.

Reklama