Hlavní obsah

Karolína Plíšková bude v Praze jedničkou a nastoupí proti Beckové

Tenistka Karolína Plíšková bude v příštím týdnu nejvýše nasazenou hráčkou J&T Banka Prague Open. Světová dvanáctka bude jedničkou na turnaji WTA Tour poprvé v kariéře a sama si v sobotu vylosovala, že její soupeřkou v 1. kole na antukových kurtech pražské Sparty ve Stromovce bude Němka Annika Becková.

Foto: Joel Auerbach, ČTK/AP

Karolína Plíšková

Článek

Plíšková při losování seděla za stolem v tiskovém středisku a obracela bílé žetony s čísly. "Byl to zvláštní pocit, ještě nikdy jsem to nedělala," řekla na webu turnaje. Jako první ze všech si určila soupeřku, s kterou má pozitivní bilanci 3:1. Letos už Beckovou, 78. hráčku světa, porazila dvakrát, ale vždy na tvrdém povrchu.

"Je to i můj první turnaj, kde jsem jedničkou. Je to určitě ocenění výkonnosti. Nejvýš jsem zatím byla dvojkou loni v Soulu a vyhrála jsem tam," řekla Plíšková.

Na antuce čeká letošní finalistku ze Sydney první turnaj v sezóně. "Už na ní trénuju týden a lepší se to. Hlavně pohyb. Cítím se dobře a na turnaj se moc těším," řekla.

Jedničkou se Plíšková stala poté, co se v pátek večer odhlásila kvůli zranění zápěstí desátá hráčka světa a finalistka z Miami Carla Suárezová ze Španělska.

Smitková vyzve Šafářovou

Dvojkou bude Lucie Šafářová, dvojnásobná vítězka akce ITF, která se na stejných kurtech hrála v minulých letech. Na úvod se třináctá hráčka žebříčku WTA střetne v českém derby s Terezou Smitkovou. "Proti Češkám hraju nerada, ale je to moje práce a občas není jiná možnost," řekla osmadvacetiletá brněnská rodačka Šafářová.

V hlavní soutěži je celkem zatím sedm Češek. Vedle Plíškové a Šafářové je třetí nasazenou Barbora Strýcová, dále se do turnaje dostaly Smitková, Kateřina Siniaková a díky divokým kartám pořadatele také Klára Koukalová a Denisa Allertová.

"Slíbili jsme, že uděláme turnaj pro české hráčky, a plníme to. Je to navíc turnaj nesmírně silný," podotkla ředitelka Petra Černošková. Další domácí tenistky bojují v kvalifikaci.

Hlavní soutěž začne v areálu ve Stromovce v pondělí, kdy zároveň vyvrcholí kvalifikace. Vstupné bude po celý týden zdarma.

Reklama