Hlavní obsah

Murray angažoval do US Open do trenérského týmu Björkmana

Londýn

Minimálně do zářijového US Open rozšíří trenérský tým britského tenisty Andyho Murrayho Švéd Jonas Björkman. Někdejší nejlepší deblista světa převezme po Wimbledonu vedení přípravy od hlavní trenérky Amélie Mauresmové, která v srpnu porodí své první dítě.

Foto: Alan Diaz, ČTK/AP

Britský tenista Andy Murray.

Článek

Třiačtyřicetiletý Björkman absolvuje s Murraym premiéru tento týden na antukovém turnaji v Mnichově. "Po Wimbledonu, pokud bude všechno v pořádku, strávím celou sezónu na betonech až do konce US Open s Jonasem," potvrdil v pondělí třetí tenista světa Murray s tím, že budoucnost zatím nechává otevřenou. "Pak uvidím, jak to bude s Amélií, protože myslím, že zatím ještě neví, jaké budou dál její priority a jak si se vším poradí. Uvidíme za pár měsíců," dodal.

Murray, jenž s Mauresmovou pracuje podle vzájemné dohody 25 týdnů v roce, začal hledat druhého trenéra po nepovedených vystoupeních na turnajích v Rotterdamu a Dubaji. Na obou podnicích se musel obejít bez Mauresmové, která měla povinnosti jako kapitánka francouzské fedcupové reprezentace. Na začátku dubna navíc veřejně oznámila své těhotenství.

Björkman ukončil kariéru v roce 2008. Na okruhu ATP získal šest titulů ve dvouhře a 54 ve čtyřhře, ve které vyhrál i devět grandslamů. V singlu byla jeho nejvyšším umístěním ve světovém žebříčku čtvrtá příčka.

Reklama

Související témata: