Hlavní obsah

Plíšková ráda přenechá post nasazené jedničky jiným

Praha

Začáteční nervozita se u tenistky Karolíny Plíšková dnes proměnila v euforii. Poprvé hrála turnaj WTA Tour jako nejvýše nasazená, navíc doma, ale roli favoritky ustála a na J&T Banka Prague Open slavila titul.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Vítězka turnaje v Praze Karolína Plíšková.

Článek

Na kurtech pražské Sparty ve Stromovce ale neměla světová čtrnáctka cestu za vítězstvím úplně jednoduchou. Čtyři z pěti zápasů vyhrála ve třech setech včetně finále, v kterém zdolala hráčku z kvalifikace Lucii Hradeckou.

"Když turnaj začínal, tak jsem byla ve stresu. Říkala jsem si, hlavně neprohrát v prvním kole, a nakonec jsem vyhrála, takže jsem fakt šťastná," řekla Plíšková po zisku čtvrtého vavřínu ve dvouhře na okruhu WTA. "Každý titul je nějaký, asi bych neříkala, že je cennější, ale je to doma a je to jiný vyhrát před vlastním publikem."

Super třešnička

Vítězstvím si zajistila, že její fotografie bude viset v chodbě klubu na Spartě. "To je pravda. Doufám, že ta fotka bude dobrá, abych se na sebe mohla podívat," smála se na turnajového fotografa. "To je super a taková třešnička," doplnila.

Pozici nejvýše nasazené hráčky zažívala poprvé a cítila, že je pod tlakem. Nechtěla si utrhnout ostudu prohrou hned na začátku. "Navíc to byl můj první turnaj letos na antuce a doma. Nebyla jsem si proto jistá, co předvedu," přiznala obavy. Pomohly jí třísetové výhry v 1. a 2. kole. "To mě trošku zocelilo a pak jsem se cítila dobře."

Přestože turnaj jako jednička vyhrála, tak by nechtěla být dál všude nejvýše nasazená. "Ne, to ne," řekla rychle. "Jsem ráda, že jsem se s tím poprala a ještě vyhrála. Teď budou na turnajích jiné favoritky a ráda jim to nechám."

Týden doma si podle svých slov moc užila. Mohla spát ve své posteli a nemusela nikam cestovat. "Na druhou stranu to bylo docela náročné. Máte milion známých, všichni chtějí přijít, každý něco chce, což nemyslím ve zlém, takže to má pro i proti. Lidé nám ale skvěle fandili a já bych doma brala víc turnajů," řekla.

Užít si pražský triumf nemohla. Krátce po finále spěchala na letiště, aby se co nejrychleji přesunula na další turnaj do Madridu. Ve Španělsku ji už v neděli čeká 1. kolo proti domácí Silvii Solerové. "Bude to náročné, ale je to důležitý turnaj a nejedu tam prohrát. Chci odehrát, co umím, co jsem předvedla tady," řekla Plíšková.

Reklama

Související témata: