Hlavní obsah

Vaidišová bude hrát třetí finále za sebou

PRAHA

Tenistka Nicole Vaidišová má na dosah hattrick na okruhu WTA. Česká hráčka, která vyhrála nedávné turnaje v Soulu a Tokiu, postoupila přes Giselu Dulkovou z Argentiny do finále i v Bangkoku, kde vyzve první nasazenou Naděždu Petrovovou z Ruska. Vaidišová semifinálovou výhrou protáhla svou vítěznou šňůru na čtrnáct zápasů.

Článek

Ve velkém thajském vedru a vlhku se rozhodovalo v napínavé koncovce třetího setu, v němž nebyla Vaidišová daleko od porážky. Po prohraném servisu podávala Dulková za stavu 5:4 na vítězství v zápase, talentovaná Češka však dokázala kritický moment zvládnout a naopak sama mohla duel rozhodnout.

Ani ona však nevyužila výhodnou situaci, ve výhodné pozici 6:5 a 40:15 měla dva mečboly, dvacetiletá Dulková však ještě vybojovala tie-break. V něm už Vaidišová vyhrála relativně hladce 7:3 a argentinskou soupeřku porazila podruhé v kariéře.

Také turnajová jednička Petrovová musela obracet skóre, Italku Antonellu Serraovou-Zanettiovou nakonec udolala 3:6, 6:2 a 6:4. Vaidišová by zkušenější Rusce mohla v případě výhry oplatit osmifinálové vyřazení z US Open. V Bangkoku se hraje o 200 tisíc dolarů, vítězka získá 30 500.

Štěpánek prohrál semifinále ve Vídni s Ferrerem

Tenistovi Radku Štěpánkovi se nepodařilo ve Vídni proniknout do třetího letošního finále na okruhu ATP. V dnešním semifinále ho ve dvou setech porazil Juan Carlos Ferrero ze Španělska.

Český tenista plnil ve Vídni roli nasazené trojky a chtěl minimálně zopakovat finálové účasti z Milána a Ho Či Minova Města. Před zraky rodičů, kteří se na každý jeho zápas jezdili dívat z nedalekého Přerova, s bývalou světovou jedničkou prohrál první sadu v tie-breaku 3:7 a druhou 3:6.

"Nemám pro ten dnešní zápas vysvětlení. Cítil jsem se od začátku dobře, ale prostě se mi nedařilo," řekl po zápase novinářům český hráč.

Za stavu 3:4 v druhém setu si nechal Štěpánek rozmasírovat levé stehno, ale ani ošetření ho do zápasu nevrátilo. Ferrero proměnil třetí mečbol a oplatil šestadvacetiletému Čechovi letošní porážku z Milána. "Bylo to náročné, protože Štěpánkovo podání se špatně čte. Ale dařily se mi dobré returny a mohl jsem ho tak v druhém setu dvakrát připravit o servis," pochvaloval si Španěl.

Ferrero se v nedělním finále utká s Chorvatem Ivanem Ljubičičem, který dnes rovněž ve dvou setech vyřadil Tommyho Robreda ze Španělska. Na BA-CA Trophy se hraje o 565 tisíc eur, Štěpánek získal 30 150.

Schiavoneová vyřadila v Moskvě i Dementěvovou

Překvapivá pouť italské tenistky Francesky Schiavoneové turnajem v Moskvě se nezastavila ani v semifinále. Pětadvacetiletá hráčka v něm dnes porazila domácí favoritku a loňskou finalistku Jelenu Dementěvovou hladce 6:3, 6:1 a postoupila letos podruhé do boje o titul.

V tom ji čeká finalistka US Open Mary Pierceová, která v pátečním duelu s Jelenou Lichovcevovou odvrátila šest mečbolů a dnes vyřadila další Rusku Dinaru Safinovou. Poslední domácí zástupkyně, letošní vítězka turnaje v Praze, podlehla třetí nasazené Francouzce po setech 6:7 a 2:6.

Schiavoneová v prvním kole Kremlin Cupu, jenž je dotován částkou 1,3 milionu dolarů, vyřadila Ivetu Benešovou. Pak už na raketě milánské rodačky zůstaly samé nasazené hráčky - dvojka Amélie Mauresmová, osmička Světlana Kuzněcovová a nyní čtyřka Dementěvová.

Blake ve finále ve Stockholmu

James Blake porazil v semifinále turnaje ve Stockholmu Belgičana Oliviera Rochuse 6:4, 6:3 a letos potřetí si zahraje o titul na okruhu ATP. Americký tenista, jenž je ve švédské metropoli nasazený jako číslo šest, se utká v nedělním finále s lepším ze souboje Paradorn Srichaphan - Davide Sanguinetti.     Ta turnaji if...Stockholm Open se hraje celkově o 680 250 eur.

BANGKOK
Dvouhra - semifinále:
Vaidišová (2-ČR) - Dulková (3-Arg.) 3:6, 6:0, 7:6 (7:3), Petrovová (1-Rus.) - Antonella Serraová-Zanettiová (It.) 3:6, 6:2, 6:4.
VÍDEŇ
Dvouhra - semifinále:
Ferrero (7-Šp.) - Štěpánek (3-ČR) 7:6 (7:3), 6:3, Ljubičič (4-Chorv.) - Robredo (5-Šp.) 7:6 (7:5), 6:4.
MOSKVA
Muži
Dvouhra - semifinále:
Andrejev (7-Rus.) - Tursunov (Rus.) 5:7, 7:5, 6:2.
Ženy
Dvouhra - semifinále:
Pierceová (3-Fr.) - Safinová (Rus.) 7:6 (7:2), 6:3, Schiavoneová (It.) - Dementěvová (4-Rus.) 6:3, 6:1.
STOCKHOLM
Dvouhra - semifinále:
Blake (6-USA) - O. Rochus (5-Belg.) 6:4, 6:3, Srichaphan (Thaj.) - Sanguinetti (It.) 4:6, 7:5, 6:3.

Reklama

Související témata: