Hlavní obsah

Nešika Djokovič musí trénovat otevírání sektu. Málem si vystřelil oko

Řím

Trofejí má, že neví, co s nimi. Srbský tenista Novak Djokovič ovládl počtvrté v kariéře antukový turnaj v Římě a získal 24. titul z podniku série Masters. Jednu slabinu však po výhře nad Rogerem Federerem ukázal. Otevírání šampaňského... Při neobratné manipulaci s obří lahví si při odzátkování málem vystřelil oko. Měl štěstí, špunt jen lehce lízl ofinu a šampiónovi vystříklo na tvář trochu šumivého nápoje.

Djokoviče trefila zátka od šampaňského.

 
Článek

Nic naplat, světová tenisová jednička bude muset do učení k pilotům formule 1. Novak Djokovič totiž při otevírání šampaňského na oslavu triumfu evidentně nedisponuje takovou praxí jako Lewis Hamilton a spol.

Sedmadvacetiletý Djokovič naposledy prohrál na konci února ve finále v Dubaji, kde nestačil právě na Federera. Od té doby vyhrál 22 zápasů v řadě a získal tituly v Indian Wells, Miami a Monte Carlu.

Během slavnostního ceremoniálu v Římě se ovšem prezentoval jako nešika. Láhev nedržel právě v nejbezpečnějším úhlu a odnesla to jeho ofina, kterou zasáhla uvolněná zátka. Oko zůstalo celé, takže menší havárie zůstala v úsměvné rovině.

Podle portálu Live Tennis si Srb počínal neopatrně, protože mu organizátoři prozradili, že nápoj otevřeli již dříve a špunt pouze provizorně zastrčili zpět do hrdla.

Reklama

Související témata: