Hlavní obsah

Navrátilová by příští rok ráda hrála turnaj v Praze

NEW YORK

Tenisová legenda Martina Navrátilová se možná v příštím roce představí českým fanouškům. Bývalá světová jednička prozradila českým novinářům v New Yorku, že by mohla hrát turnaj na pražské Štvanici, kde se od 8. května uskuteční ECM Prague Open. Navrátilová letos odehrála 17 turnajů ve čtyřhře, jeden vyhrála a teď chce až do konce roku odpočívat.

Článek

"Pak zase začnu trénovat na příští rok," prohlásila. V příštím roce by si ráda zahrála na Štvanici. "Vypadá to, že tam přijedu. Doufám, snad to vyjde, jestli budu zdravá a jestli mě tam budou chtít," uvedla tenistka slavící dnes devětačtyřicáté narozeniny.

Vladislav Šavrda, ředidel turnaje WTA, který se do Prahy letos vrátil po sedmileté pauze, potvrdil, že s Navrátilovou o účasti jedná. "Máme velký zájem, aby tady startovala, ať už ve čtyřhře nebo případně závěrečný den v exhibici," řekl dnes Šavrda ČTK. "Martina ve velmi vstřícném e-mailu potvrdila, že by ráda hrála," dodal Šavrda. S hráčkou by se měl ještě osobně sejít.

Poslední soutěžní zápas před téměř 20 lety

Na Štvanici si pohrávali s myšlenkou přilákat do čtyřhry Navrátilovou již pro letošní ročník. V lednu ji kontaktoval na Australian Open Martin Damm, ale hráčka dala přednost Římu. Turnaj v italské metropoli se příští rok hraje až po Praze. "To Martině vyhovuje, i proto by u nás mohla hrát," řekl Šavrda.

Poslední soutěžní zápas na Štvanici odehrála Navrátilová v památném duelu v Poháru federace v roce 1986, kdy jako členka amerického týmu porazila Hanu Mandlíkovou. Před deseti lety vyprodala Štvanici znovu a v exhibici zdolala Francouzku Mary Pierceovou. Naposledy předvedla oficiálně v Česku své tenisové umění v roce 1999, kdy hrála na Spartě čtyřhru s Janem Kodešem proti Heleně Sukové s Jiřím Hřebcem v rámci projektu Pahorek na obnovu Stromovky.

Cestování zpestřila pocta Vrzáňové

Slavná tenistka, která před 30 lety emigrovala z komunistického Československa, nyní žije ve floridské Sarasotě. Moc si jí ovšem neužije. "Pořád cestuji po turnajích. V Sarasotě jsem ale byla dvakrát déle než v Řevnicích," zasmála se. Zatímco doma na Floridě strávila všeho všudy tři týdny, v Řevnicích u Prahy, odkud pochází, byla, jak řekla, jen asi deset dní.

Navrátilová, která jinak nevyhledává společenské akce, přišla v pondělí vzdát poctu své krajance, dvojnásobné mistryni světa v krasobruslení z přelomu 40. a 50. let Áji Vrzáňové na slavnostní večer uspořádaný na její počest americkými krasobruslaři. U stolu jí patřilo čestné místo hned vedle oslavenkyně, s níž se zná už přes třicet let.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík