Hlavní obsah

Berdych se může na French Open utkat v druhém kole se Štěpánkem

Aktualizováno

Tenista Tomáš Berdych se v prvním kole Roland Garros utká s devatenáctiletým Japoncem Jošihitem Nišiokou, který postoupil z kvalifikace. Petru Kvitovou čeká na úvod druhého grandslamu sezony Marina Erakovicová z Nového Zélandu. Dnešní los v Paříži rozhodl i o tom, že už ve čtvrtfinále na sebe mohou narazit největší favorité dvouhry mužů - vítěz devíti ročníků antukového grandslamu Španěl Rafael Nadala a první hráč světa Novak Djokovič ze Srbska.

Foto: Riccardo De Luca, ČTK/AP

Tomáš Berdych na turnaji v Římě.

Článek

Berdych je poprvé na Roland Garros nasazen jako číslo čtyři a ocitl se v polovině pavouku společně se Švýcarem Rogerem Federerem, na kterého může narazit v semifinále. Jeho soupeřem ve čtvrtfinále by případně byl Japonec Kei Nišikori. Ve druhém kole může dojít na souboj českých daviscupových reprezentantů Berdycha s Radkem Štěpánkem, ten ale musí přejít v prvním kole přes Chorvata Ivana Dodiga.

Jiřímu Veselému los přisoudil třiadvacátého nasazeného Leonarda Mayera z Argentiny. Lukáš Rosol si zahraje se Švédem Eliasem Ymerem, jenž rovněž postoupil z kvalifikace.

Suverén pařížské antuky Nadal je letos kvůli propadu v žebříčku až šestý nasazený, a proto má před sebou náročnou cestu k desátému titulu. Začne sice proti Quentinu Halysovi z Francie, ale v osmifinále může hrát s Bulharem Grigorem Dimitrovem, nebo s krajanem Tommym Robredem. A především už ve čtvrtfinále s rozjetým Djokovičem, který je letos ve formě a touží po prvním titulu z Roland Garros. Navíc v semifinále bude jednoho z nich případně čekat Brit Andy Murray, který také podává skvělé výkony.

Kvitová Erakovicovou zatím poráží

Vítězka antukového turnaje v Madridu Kvitová se s Erakovicovou (82. v pořadí WTA) střetla čtyřikrát a vždy vyhrála. Naposledy loni právě na French Open. Ve čtvrtfinále by Kvitová mohla hrát s Karolínou Plíškovou a v semifinále se světovou jedničkou Serenou Williamsovou z USA, kterou jako jediná letos dokázala porazit.

V pavouku dvouhry žen je jedenáct Češek. Mezi nasazenými jsou vedle čtyřky Kvitové a dvanáctky Plíškové ještě třináctka Lucie Šafářová, která má v prvním kole za soupeřku Anastasii Pavljučenkovovou z Ruska, a dvaadvacítka Barbora Strýcová. Desítku přímých účastnic doplnila po úspěchu v kvalifikaci Andrea Hlaváčková, v prvním kole ji čeká Serena Williamsová.

Los tenisového turnaje French Open:
Mužská dvouhra:
Djokovič (1-Srb.) - Nieminen (Fin.),
Dimitrov (10-Bulh.) - Sock (USA),
Halys (Fr.) - Nadal (6-Šp.),
Murray (3-Brit.) - Argüello (Arg.),
Čilič (9-Chorv.) - Haase (Niz.),
Veselý (ČR) - Mayer (23-Arg.),
Lacko (SR) - Ferrer (7-Šp.),
Nišikori (5-Jap.) - Mathieu (Fr.),
Ymer (Švéd.) - Rosol (ČR),
Dodig (Chorv.) - Štěpánek (ČR),
Nišioka (Jap.) - Berdych (4-ČR),
Wawrinka (8-Švýc.) - Ilhan (Tur.),
Falla (Kol.) - Federer (2-Švýc.).
Ženská dvouhra:
S. Williamsová (1-USA) - Hlaváčková (ČR),
Čeng Saj-saj (Čína) - Hradecká (ČR),
Strýcová (22-ČR) - Pironkovová (Bulh.),
Allertová (ČR) - Kontaová (Brit.),
Petkovicová (10-Něm.) - Rogersová (USA),
Witthöftová (Něm.) - Siniaková (ČR),
Knappová (It.) - Wozniacká (5-Dán.),
Kvitová (4-ČR) - Erakovicová (N. Zél.),
Smitková (ČR) - Townsendová (USA),
Karolína Plíšková (12-ČR) - Čang Šuaj (Čína),
Koukalová (ČR) - Koviničová (Č. Hora),
Ivanovičová (7-Srb.) - Švedovová (Kaz.),
Cetkovská (ČR) - Doiová (Jap.),
Chiricová (USA) - Makarovová (9-Rus.),
Rodinová (Rus.) - Halepová (3-Rum.),
Suárezová (8-Šp.) - Niculescuová (Rum.),
Šafářová (13-ČR) - Pavljučenkovová (Rus.),
Kanepiová (Est.) - Šarapovová (2-Rus.).

Reklama

Související témata: