Hlavní obsah

Stosurová - Mladenovicová 3:6, 6:2, 6:3Australanka Stosurová před Roland Garros vyhrála ve Štrasburku

Norimberk

Australanka Samantha Stosurová ovládla antukový turnaj ve Štrasburku a před Roland Garros potvrdila rostoucí formu. Finalistka druhého grandslamového podniku sezony z roku 2010 porazila Kristinu Mladenovicovou z Francie i potřetí v kariéře a po vítězství 3:6, 6:2, 6:3 získala sedmý titul.

Článek

Jednatřicetiletá rodačka z Brisbane nezvládla úvod zápasu a první set za 38 minut prohrála. Ve druhé sadě ale zlepšila servis a především na returnu zpřesnila hru. O devět let mladší soupeřce sebrala dvakrát podání a ve stejném stylu pokračovala i ve třetí sadě.

Třetí nasazená tenistka jeden z vypracovaných brejkbolů proměnila a náskok udržela. V posledním gamu duel při svém podání zakončila čistou hrou.

Knappová v Norimberku ovládla italské finále

Italská tenistka Karin Knappová zdolala ve finále turnaje v Norimberku krajanku Robertu Vinciovou 7:6, 4:6, 6:1 a získala druhý titul v kariéře. Její soupeřka prohrála třetí finále za sebou a na desátý triumf na okruhu WTA čeká od července 2013.

Sedmadvacetiletá Knappová v prvních dvou sadách nabrala na svou o pět let starší soupeřku vždy ztrátu. Úvodní set zvládla ze stavu 2:5 otočit v tie-breaku, v druhém naopak skóre 2:4 nezvrátila a podlehla 4:6. Rozhodující set nicméně 48. hráčka světového žebříčku ovládla pohodlně 6:1.

Knappová získala ve svém třetím finále v kariéře druhou trofej. Nezvládla jen v roce 2008 svůj premiérový zápas o titul v Antverpách, dnes naopak navázala na výhru z loňského zářijového turnaje v Taškentu. S Vinciovou má po dnešku pozitivní bilanci 4:2 na zápasy.

Brazilský tenista Bellucci získal v Ženevě první letošní titul

Brazilský tenista Thomaz Bellucci získal na antuce v Ženevě čtvrtý turnajový titul v kariéře. Ve finále porazil šestého nasazeného Joaa Sousu z Portugalska za hodinu a 35 minut 7:6, 6:4.

Sedmadvacetiletý Brazilec postoupil na okruhu ATP do finále poprvé po třech letech a duel o titul zahájil výborně. O rok mladšímu soupeři sebral podání a ujal se vedení 2:0, náskok ale neudržel.

Po dalším brejku měl Bellucci na dosah zisk setu už v desáté hře, ale dopodávat ho nedokázal a rozhodoval až tie-break. V něm dokázal obrátit skóre z 0:3 na 7:4, psychologickou výhodu si ale do další sady nepřenesl.

Sousa, jenž na druhý titul kariéry čeká od roku 2013, se ujal vedení, Bellucci ale znovu dokázal manko smazat. V osmé hře vyrovnal a při dalším podání portugalského soupeře proměnil druhý mečbol.

Thiem otočil finále v Nice a získal první turnajový titul

Rakouský tenista Dominic Thiem získal premiérový titul na okruhu ATP. Ve vyrovnaném, téměř tříhodinovém finále antukového turnaje v Nice zdolal Argentince Leonarda Mayera 6:7, 7:5 a 7:6.

Thiem podlehl v první sadě v tie-breaku 8:10, ve druhém finále v kariéře ale nezopakoval loňskou porážku z domácího turnaje v Kitzbühelu. Ve druhé sadě totiž zásluhou jediného brejku zápasu vyhrál 7:5, v rozhodujícím setu pak zvládl zkrácenou hru v poměru 7:2 a využil hned první mečbol.

Mayer se zatím utkal s Thiemem jen jednou, když ho zdolal loni ve třetím kole v cestě za svým dosud jediným turnajovým vítězstvím v Hamburku. Nyní má se svým sokem vyrovnanou bilanci 1:1 na zápasy, z finálových duelů ve dvouhře pak nepříznivé skóre 1:2.

Tenisový turnaj žen v Norimberku (antuka, dotace 250 000 eur):
Dvouhra - finále:
Knappová (6-It.) - Vinciová (4-It.) 7:6 (7:5), 4:6, 6:1
Čtyřhra - finále:
Chan Hao-ching, Medinaová (2-Tchaj-wan/Šp.) - Arruabarrenaová, Olaruová (4-Šp./Rum.) 6:4, 7:6 (7:5)
Tenisový turnaj mužů v Ženevě (antuka, dotace 494 310 eur):
Dvouhra - finále:
Bellucci (Braz.) - Sousa (6-Portug.) 7:6 (7:4), 6:4.
Čtyřhra - finále:
Cabal, Farah (2-Kol.) - Klaasen, Lu Yen-Hsun (JAR/Tchaj-wan) 7:5, 4:6, 10:7.
Tenisový turnaj žen ve Štrasburku (antuka, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Stosurová (3-Austr.) - Mladenovicová (Fr.) 3:6, 6:2, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Chuang Chia-Jung, Čchen Liang (1-Tchaj-wan/Čína) - N. Kičenoková, Čeng Saj-saj (2-Ukr./Čína) 4:6, 6:4, 12:10.
Tenisový turnaj mužů v Nice (antuka, dotace 494 310 eur):
Dvouhra - finále:
Thiem (Rak.) - Mayer (4-Arg.) 6:7 (8:10), 7:5, 7:6.
Čtyřhra - finále:
Pavič, Venus (Chorv./N. Zél.) - Rojer, Tecau (1-Niz./Rum.) 7:6 (7:4), 2:6, 10:8.

Reklama

Související témata: