Hlavní obsah

Na Plíškovou dolehl náročný úvod roku

Tenisový sprint v úvodní části roku nyní dolehl na Karolínu Plíškovou. Světová dvanáctka přijela na Roland Garros s problémy s ramenem, po prvním kole měla i potíže se zády a výsledkem je vyřazení již ve 2. kole.

Foto: Francois Mori, ČTK/AP

Česká tenistka Karolína Plíšková se necítí fyzicky úplně v pohodě. I proto přes druhé kolo nepřešla.

Článek

Už začátkem dubna měla Plíšková za sebou mimo jiné finálové účasti v Sydney a v Dubaji a celkově odehraných přes třicet zápasů. Získala ještě titul v Praze, ale poté se ozvalo její tělo, i proto vyhrála jen dva z dalších pěti duelů.

"Asi se to projevilo," uvedla Plíšková po nečekané porážce v Paříži se stou hráčkou světa Rumunkou Andreeou Mituovou 6:2, 6:7 a 4:6. "Psychicky jsem možná v pohodě, ale tělo si asi řeklo a mám pocit, že už to bylo moc. Necítím se stoprocentně a i na takovéto hráčky okolo stovky musím být," řekla Plíšková.

Po turnaji v Praze léčila pravé rameno. Po výhře v prvním kole si hnula v tréninku zády a bolest jí vystřelovala do levé nohy. "Už jsem to párkrát měla, jednou za čas to mám, když se to takhle nashromáždí. Musím cvičit a zapracovat na tom."

Tělo není v dobrem stavu

Kvůli problémům před duelem s Rumunkou příliš netrénovala. "Pak se od toho odvíjí i zápas, moc jsem chybovala," uvedla. Byla v péči českého fyzioterapeuta Michala Novotného, který spolupracuje s Lotyšem Ernestsem Gulbisem. "Tělo není v úplně dobrém stavu," slyšela od něj. "Je třeba na tom pracovat a dát se dohromady, abych mohla pořádně trénovat a zase hrála dobře," řekla třiadvacetiletá tenistka.

S jarem navíc rodačku z Loun trápí alergie. "Není to nic strašného, ale jsem více unavená, ale snad budu na Wimbledon připravena," uvedla.

V Paříži ještě zůstává. Se svým dvojčetem Kristýnou uspěly ve čtyřhře. "To je super. Poprvé jsem udělala na grandslamu kolo v deblu a ještě s ní, to jsem ráda. Hrály jsme docela dobře a máme šanci i dál," řekla Plíšková.

Reklama