Hlavní obsah

Kvitová - Beguová 6:3, 6:2Suverénní Kvitová si zajistila účast v osmifinále French Open

Aktualizováno

Petra Kvitová si bez větších potíží poradila s Irinou-Camelií Beguaovou a může se radovat z postupu do osmifinále French Open. Česká tenistka zvítězila v poměru 6:3 a 6:2 a mezi šestnáctkou nejlepších doplní svou krajanku Lucii Šafářovou. Z mužů již měl zajištěný postup do osmifinále Tomáš Berdych.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Petra Kvitová na French Open.

Článek

Dvojnásobná wimbledonská šampiónka se dosud v Paříži hodně trápila především s pomalými kurty a těžkými míčky, které její útočné hře příliš nevyhovovaly.

Beguová coby nasazená třicítka navíc měla být v Paříži zatím jednoznačně nejtěžší překážkou Kvitové na Rolland Garros. Česká tenistka však na dvorci Philippa Chatriera vzala soupeřce hned její první podání a úvodní set nakonec ovládla v poměru 6:3. Break se čtvrté nasazené hráčce povedl také ve druhé sadě, a to hned dvakrát, když se čistou hrou zmocnila podání Rumunky za stavu 2:2 a později získala vedení 5:2.

„Byl to můj suverénně nejlepší výsledek na tomhle turnaji. Jsem ráda, že jsem na kurtu netrávila moc času, vyhrála ve dvou setech a po delší době si opět zahraju osmifinále," odpovídala bezprostředně po zápase Kvitová.

„Jsem ráda, že zdraví drží, je tam pár malých šrámu, ale mám tady fyzioterapeuta a denně na tom pracujeme," dodala ke svému účinkování na letošním French Open.

O postup do čtvrtfinále bude Kvitová hrát v pondělí s třiadvacátou nasazenou Timeou Bacsinszkou ze Švýcarska, jež porazila 6:4, 6:2 turnajovou šestnáctku Madison Keysovou z USA. S Bacsinszkou se Kvitová utkala letos v lednu v semifinále v Šen-čenu na tvrdém povrchu a prohrála ve dvou setech.

"Hraje tady hodně dobře. Myslím, že zdejší kurty sedí její hře," řekla Kvitová na adresu hráčky, jež dosud v Paříži neztratila set a v druhém kole vyřadila Terezu Smitkovou. "Hodně se zlepšila, takže budu muset přemýšlet o tom zápase v Šen-čenu a snažit se hrát lépe," dodala česká jednička.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži
Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Kvitová (4-ČR) - Beguová (30-Rum.) 6:3, 6:2
Čtyřhra - 2. kolo:
Matteková-Sandsová, Šafářová (7-USA/ČR) - Lepchenková, Čeng Saj-saj (USA/Čína) 6:3, 6:2
Krajiceková, Strýcová (13-Niz./ČR) - Dateová-Krummová, Schiavoneová (Jap./It.) 7:6 (7:5), 6:1
Muži:
Čtyřhra - 3. kolo:
Albot, Rosol (Mold./ČR) - González, Sá (Arg./Braz.) 2:6, 7:6 (7:4), 7:5.
Výsledky ostatních tenistů zde

Reklama

Související témata: