Hlavní obsah

Nadal bude hrát o titul v Madridu, může vyrovnat rekord Federera

MADRID/CURYCH

Španělský tenista Rafael Nadal se v Madridu přiblížil o další krok čtvrtému letošnímu vítězství na turnaji série Masters. Devatenáctiletý šampion z Monte Carla, Říma a Montrealu v semifinále vyřadil Američana Robbyho Ginepriho 7:5, 7:6 a v nedělním finále může vyrovnat rekord Švýcara Rogera Federera, který letos na podnicích Masters triumfoval čtyřikrát.

Článek

První nasazený Nadal, jenž ve čtvrtfinále porazil Radka Štěpánka, se o titul utká s Chorvatem Ivanem Ljubičičem. Ten ve druhém semifinále vyřadil Davida Nalbandiana z Argentiny ve třech setech. Ljubičič nyní po prvenství v Metách a ve Vídni útočí na třetí triumf za sebou.

Fanoušky v Curychu potěšil postup Schnyderové

Američanka Lindsay Davenportová bude hrát i při svém šestém startu na turnaji v Curychu finále. Nejvýše nasazená tenistka, jež se v pondělí vrátí na první místo světového žebříčku WTA, deklasovala v dnešním semifinále Rusku Anastasii Myskinovou 6:0, 6:4.

O titul se Davenportová v neděli utká s Patty Schnyderovou. Šestá nasazená Švýcarka potěšila domácí fanoušky hladkým vítězstvím nad sedmnáctiletou Srbkou Ivanovičovou 6:2 a 6:1. Obě tenistky se ve finále Zurich Open utkaly už před třemi lety, kdy se po třísetové bitvě radovala Schnyderová. Davenportová na zdejším turnaji triumfovala v letech 1997, 1998 a 2001.

MADRID
Dvouhra - čtvrtfinále:
Nalbandian (5-Arg.) - Karlovič (Chorv.) 6:4, 7:6 (7:4).
Dvouhra - semifinále:
Nadal (1-Šp.) - Ginepri (16-USA) 7:5, 7:6 (7:1), Ljubičič (8- Chorv.) - Nalbandian (5-Arg.) 6:3, 3:6, 6:3.
CURYCH
Dvouhra - semifinále:
Schnyderová (6-Švýc.) - Ivanovičová (SČH) 6:2, 6:1, Davenportová (1-USA) - Myskinová (7-Rus.) 6:0, 6:4, Schnyderová (6-Švýc.) - Ivanovičová (SČH) 6:2, 6:1.

Reklama

Související témata: