Hlavní obsah

Na tuhle bitvu se všichni těšili! Sesadí Djokovič na French Open krále Nadala?

Finále grandslamového French Open je ještě daleko, ale nejočekávanější zápas a podle mnohých i předčasné finále uvidí v Roland Garros už dnes. Letos suverénní světová jednička Novak Djokovič vyzve antukového krále Rafaela Nadala, který s jednou výjimkou vládne pařížskému turnaji už deset let. Začátek lze čekat v 15:30 (vysílá ČT Sport), podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Jean-paul Pelissier, Reuters

Antukový král Rafael Nadal má i letos na French Open skvělou formu.

Článek

Před startem French Open byly karty rozdané přeci jen trochu jinak. Nadal po sérii zdravotních problémů a následné nevyrovnané formě spadl v žebříčku až na sedmé místo a před svým oblíbeným turnajem neměl na svém kontě poprvé v kariéře ani jeden titul z antukového turnaje Masters.

V pondělí sice fenomenální Španěl ztratil první set na turnaji proti Jacku Sockovi, ale nakonec dosáhl na neuvěřitelné 70. vítězství na Roland Garros, kde i letos prozatím přesvědčuje, že si přivezl skvělou formu.

A jeho akcie tak proti světové jedničce Djokovičovi, jenž má za sebou šňůru šestadvaceti vítězných zápasů, oproti předturnajovým předpokladům trochu vzrostly. Každopádně čtvrtfinále mezi nasazenou jedničkou a šestkou slibuje možná nejatraktivnější bitvu celého turnaje.

Není to finále

„No, ale není to finále. Jde o čtvrtfinále, jasně. Vítěz toho zápasu nebude šampión Roland Garros, ale postupujícím do semifinále. A to je velký rozdíl. I když půjde o speciální zápas, pořád je to jen čtvrtfinále," odmítal superlativy před očekávanou bitvou Nadal, jenž ve středu oslaví 29. narozeniny.

Až do svého osmifinálového vítězství jakékoliv dotazy na blížící se souboj s Djokovičem odmítal. „Ano, tak teď už si o tom můžeme povídat," smál se po výhře nad Sockem. „Bude to pro mě asi nejtěžší čtvrtfinále v kariéře," přiznal.

Nadal prohrál na French Open v životě jen jediný zápas, zatímco Djokovič si zde připsal zatím jen dvě finálové účasti a titul z Paříže mu chybí ke zkompletování sbírky grandslamových triumfů.

„Hrát proti Rafovi už ve čtvrtfinále bude mentálně samozřejmě úplně něco jiného, než kdyby šlo o jakéhokoliv jiného hráče. O tom nemá cenu pochybovat. Budu se snažit hlavně zachovat si svoji rutinu a nepřikládat utkání zvláštní důležitost," plánoval si svěřenec Borise Beckera a Mariána Vajdy.

„Dobře vím, co musím dělat, abych měl šanci vyhrát. To ale neznamená, že nakonec vyhraju. Budoucnost nelze předvídat," dodal srbský tenista, jenž má s Nadalem sice pasivní bilanci 20:23, nicméně dokázal vyhrát pět z posledních šesti vzájemných duelů a naposledy jej v dubnu porazil na antuce v Monte Carlu.

Jak dopadne čtvrtfinálový duel French Open mezi Rafaelem Nadalem a Novakem Djokovičem?
Vyhraje Nadal
37,9 %
Zvítězí Djokovič
62,1 %
Celkem hlasovalo 8209 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - French Open - dvouhra mužů

  • Čtvrtfinále

  • 03.06.15      15 : 30
    Srbsko Novak Djokovič Španělsko Rafael Nadal
    7 : 5; 6 : 3; 6 : 1
  • 03.06.15      15 : 30
    Velká Británie Andy Murray Španělsko David Ferrer
    7 : 6; 6 : 2; 5 : 7; 6 : 1
  • 02.06.15      15 : 30
    Japonsko Kei Nišikori Francie Jo-Wilfried Tsonga
    1 : 6; 4 : 6; 6 : 4; 6 : 3; 3 : 6
  • 02.06.15      15 : 30
    Švýcarsko Stanislas Wawrinka Švýcarsko Roger Federer
    6 : 4; 6 : 3; 7 : 6
  • Semifinále

  • 05.06.15      11 : 00
    Srbsko Novak Djokovič Velká Británie Andy Murray
    6 : 3; 6 : 3; 5 : 7; 5 : 7; 6 : 1
  • 05.06.15      11 : 00
    Francie Jo-Wilfried Tsonga Švýcarsko Stanislas Wawrinka
    3 : 6; 7 : 6; 6 : 7; 4 : 6
  • Finále

  • Srbsko Novak Djokovič Švýcarsko Stanislas Wawrinka
    6 : 4; 4 : 6; 3 : 6; 4 : 6