Hlavní obsah

Skok do elitní desítky. Šafářová může být v případě titulu na French Open šestá v žebříčku

Tenistka Lucie Šafářová pronikne poprvé v kariéře do světové desítky. Jistotu vytouženého posunu do Top-10 žebříčku WTA si zajistila díky úternímu postupu do semifinále Roland Garros, a pokud by pařížský antukový turnaj vyhrála, v novém vydání dvouhry by byla dokonce šestou hráčkou světa!

Foto: Francois Mori, ČTK/AP

Česká tenistka Lucie Šafářová se raduje z vítězství nad Španělkou Garbiňe Muguruzaovou.

Článek

Šafářová si stanovila desítku jako hlavní cíl, když se předloni domluvila na spolupráci s kanadským trenérem Robem Steckleym. "Jsem moc ráda, že se nám to povedlo," řekla. "Teď už si můžeme říct: mise splněna. Je to skvělé pro celý náš tým, vychutnáme si to, ale až tenhle turnaj skončí," doplnil kouč Steckley.

Po postupu do osmifinále Roland Garros měla Šafářová desítku blízko, ale definitivu tomu dala výhrou nad Španělkou Garbiňe Muguruzaovou 7:6 a 6:3. "Je to bezpochyby lepší si to uhrát a jsem za to strašně ráda," řekla. Postupem do semifinále se posune z třináctého k osmému místu. Titul by jí vynesl na šestou příčku.

Osmadvacetiletá Brňanka Šafářová bude po Martině Navrátilové, Haně Mandlíkové, Heleně Sukové, Janě Novotné, Nicole Vaidišové a Petře Kvitové sedmou českou rodačkou v desítce dvouhry od zavedení žebříčku WTA v roce 1975.

Trenér Steckley při přemýšlení o další výzvách řekl, že by bylo skvělé, dostat se mezi pětku na světě. "Ale myslím, že naším hlavním cílem teď bude zakončit sezonu v desítce, to je samo o sobě náročné. A pak si můžeme dát další," řekl.

Vyhraje Lucie Šafářová letošní Roland Garros?
Ano
69,2 %
Ne
30,8 %
Celkem hlasovalo 13195 čtenářů.

Reklama