Hlavní obsah

Djokovič - Nadal 7:5, 6:3, 6:1Král je mrtev, ať žije král! Djokovič smetl Nadala v jeho vlastním chrámu

Paříž
Aktualizováno

Teprve druhý zápas v celé své tenisové kariéře ztratil na Roland Garros španělský tenista Rafael Nadal. Devítinásobný šampión French Open ve čtvrtfinále podlehl světové jedničce Novaku Djokovičovi ze Srbska po setech 5:7, 3:6 a 1:6. Djokovič usilující o premiérové vítězství na druhém grandslamovém turnaji sezóny se v semifinále střetne s Britem Andym Murraym, který zdolal Španěla Davida Ferrera 7:6, 6:2, 5:7 a 6:1. Do semifinále postoupily v ženské části pavouka také Američanka Serena Williamsová a Timea Bacsinszká ze Švýcarska.

Foto: Jean-paul Pelissier, Reuters

Novak Djokovič se raduje. Ostře sledovaný duel s Rafaelem Nadalem jednoznačně ovládl.

Článek

Djokovič v utkání ukázal, kdo je aktuálně pánem tenisové planety. Hrál agresivněji, pestřeji, dokázal si dojít pro vítězný volej i účinně hru zkracoval za síť. Nadal hrál pod tlakem údery o hodně kratší. Bojoval, ale nedokázal Srba vyhodit z rytmu.

V prvním setu začal Djokovič zostra a rychlým vedením 4:0 možná zaskočil i sám sebe. Nadal se dokázal poprvé a naposledy v duelu zvednout a srovnal. Byl to ale Djokovič, kdo měl více příležitostí a proměnil šestý setbol na 7:5.

První set trval hodinu a sedm minut a další dva sety se už dohromady hrály jen hodinu a 19 minut. Djokovič od stavu 2:3 ve druhé sadě získal osm her v řadě a Nadalovu bezmoc vystihovalo i jeho slábnoucí hekání při úderech.

Oba hráči měli shodně 30 nevynucených chyb, ale Djokovič jasně vyhrál na vítězné míče v poměru 45:16. Nenechal soka nadechnout a nemilosrdně ho srazil na kolena. Zlomený Nadal v sobě nenašel síly na odpor a souboj ukončil dvojchybou.

Na kontě Španěla tak zatím zůstane sedmdesát vítězných zápasů na Roland Garros a nezmění se ani číslo 9 na patě jeho boty symbolizující jeho předchozí tituly.

Ve světovém žebříčku Nadal po dnešní porážce určitě klesne až na konec první desítky. Pokud do finále postoupí Francouz Jo-Wilfried Tsonga, bude bývalý tenisový král až jedenáctý.

Serena Williamsová ztratila jen čtyři gamy

Dvojnásobná vítězka Roland Garros Serena Williamsová prošla suverénně do semifinále dvouhry. Nejvýše nasazená Američanka, jež usiluje o jubilejní 20. grandslamový titul, porazila za 65 minut Saru Erraniovou z Itálie 6:1, 6:3. Její další soupeřkou bude švýcarská přemožitelka Petry Kvitové Timea Bacsinszká.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 26 928 600 eur):
Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (1-Srb.) - Nadal (6-Šp.) 7:5, 6:3, 6:1
Murray (3-Brit.) - Ferrer (7-Šp.) 7:6 (7:4), 6:2, 5:7, 6:1
Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
S. Williamsová (1-USA) - Erraniová (17-Ita.) 6:1, 6:3
Bacsinszká (23-Švýc.) - Van Uytvancková (Belg.) 6:4, 7:5
Semifinálové dvojice: S. Williamsová - Bacsinszká, Ivanovičová - Šafářová.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články