Hlavní obsah

Štěstí Li Na. Někdejší tenisová hvězda přivedla na svět holčičku

Bývalá vynikající čínská tenistka Li Na se stala poprvé matkou. Ve středu ráno přivedla na svět dcerku Alisu, s níž se společně s manželem Dennisem ihned pochlubili na sociální síti.

Foto: Profimedia.cz

Li Na ještě v dobách své tenisové slávy, jako vítězka Australian Open.

Článek
Fotogalerie

„Vítej na světě, Aliso," zareagovala na Twitteru manažerská společnost třiatřicetileté Číňanky IMG Tennis. O svém těhotenství informovala populární sportovkyně v lednu během Australian Open tradičně po svém. "Dennis odvedl dobrou práci, prostě dal eso."

Li Na se zapsala do historie jako premiérová asijská grandslamová šampiónka - v roce 2011 ovládla French Open po výhře nad Italkou Francescou Schiavoneovou. Později přidala další titul z podniků Velké čtyřky na Australian Open v Melbourne. Posledním zápasem kariéry  byla prohra ve 3. kole Wimbledonu s Barborou Záhlavovou-Strýcovou. Kariéru ukončila loni v září kvůli chronickým zdravotním problémům, především s koleny.

Ve dvouhře žebříčku WTA byla nejvýše klasifikována na druhém místě. Podle časopisu Forbes vydělala Li Na během kariéry v letech 2000 - 2014 na odměnách z turnajů a ze sponzorských aktivit kolem 70 miliónů dolarů. Celkem vyhrála devět turnajů WTA a o jejím životě se má v tomto roce začít natáčet film.

Reklama