Hlavní obsah

Tenistky zahájí příští ročník Fed Cupu v Rumunsku

České tenistky vstoupí do příštího ročníku Fed Cupu v Rumunsku a čeká je těžké utkání, pokud za domácí tým nastoupí Simona Halepová. Rozhodl o tom dnešní los v muzeu Francouzské tenisové federace na Roland Garros v Paříži. Utkání prvního kola Světové skupiny se uskuteční 6. a 7. února.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Petra Kvitová a další české tenistky znají los prvního kola příštího ročníku Fed Cupu. Pojedou do Rumunska. Letos si zahrají finále s Ruskem.

Článek

Za Rumunsko mohou vedle světové trojky Halepové hrát také Irina-Camelia Beguová (30. v žebříčku WTA), Alexandra Dulgheruová (51.), nebo Andrea Mituová (100.), překvapivá osmifinalistka Roland Garros.

České tenistky se s Rumunkami střetnou teprve podruhé. Ve čtvrtfinále v roce 1980 tehdejší československý tým zvítězil 2:1.

Rumunky se dostaly do Světové skupiny díky výhře v baráži nad Kanadou, kterou Češky letos zdolaly v 1. kole. Nejdále se rumunský tým dostal do čtvrtfinále, které hrál šestkrát, ale naposledy už před 34 lety.

Česky vyhrály Fed Cup v letech 2011, 2012 a 2014. Letos se tým kolem Petry Kvitové utká 14. a 15. listopadu ve finále doma s Ruskem.

Los Fed Cupu 2016 - 1. kolo (6. a 7. února):
Světová skupina I:
Rumunsko - ČR
Německo - Švýcarsko
Francie - Itálie
Rusko - Nizozemsko
Světová skupina II:
Slovensko - Austrálie
Kanada - Bělorusko
USA - Polsko
Srbsko - Španělsko

Reklama

Související témata: