Hlavní obsah

Potetovaný Kanaďan vzkřísil českou tenisovou dvojku

Paříž

Obří tetování schovává pod tričkem, nervozitu maskuje v hledišti černými brýlemi. Lucii Šafářovou postrčil k úspěchům poslední doby na tenisové poměry značně extravagantní muž, jehož smyslem života je přitom rodina. Pětatřicetiletý Kanaďan Rob Steckley udělal z české dvojky tenistku první světové desítky.

Foto: Sport.cz

Rob Steckley a Lucie Šafářová po postupu do semifinále French Open.

Článek

Nějakou dobu vedl Šafářovou současný kouč Petry Kvitové David Kotyza, pak spojila na víc než dva roky síly se Srbkou Biljanou Veselinovičovou, ale až na začátku roku 2013 si našla trenéra, který jí naprosto konvenuje. Před lety reprezentoval Kanadu v Davis Cupu s bilancí 1:2. Jedinou výhru si připsal nad současným koučem Tomáše Berdycha Danielem Vallverduem. V trénování je ale Steckley daleko úspěšnější.

Šafářová měla v minulosti pověst křehké hráčky, která má sice potenciál, ale je až moc náchylná ke zraněním. Na kurtu se často objevovala ovázaná, zatejpovaná. „Poslední dva roky ale zdraví drží," pochvaluje si 28letá tenistka.

V Paříži ukazuje kromě skvělé hry i vytrénovanou postavu, kterou obalila svaly. I laik vidí, kolik práce udělala. Nejlepším úderem Šafářové byl tradičně forhend, ale ve čtvrtfinále s Muguruzaovou bodovala i fantastickým bekhendem. Navíc zlepšila servis a je fit.

Už když začali spolupracovat, říkal kouč české svěřence, že by si mohla zahrát finále grandslamu. Loni jí k tomu ve Wimbledonu chyběl jediný krok, teď má druhou šanci. „Když mají holky natrénováno, tak si víc věří a dokážou předvést, co v nich opravdu je. Na Lucy se to jasně ukazuje," říká kouč s vlasy svázanými do culíku.

Jak pohodový mají vztah, ukazují i fotky, které Steckley zveřejňuje na sociálních sítích. Legrácky, blbinky, ale i tvrdá práce. Trenér grandslamové šampiónky, to by byla pro kanadského nadšence hezká položka v životopise.

Porazí Lucie Šafářová v semifinále French Open Srbku Anu Ivanovičovou?
Ano
90,6 %
Ne
9,4 %
Celkem hlasovalo 48669 čtenářů.

Reklama