Hlavní obsah

Pohádka Šafářové v Paříži pokračuje! S Mattekovou si zahraje i finále čtyřhry

Paříž
Aktualizováno

Spanilá jízda české tenistky Lucie Šafářové v Paříži pokračuje. Po senzačním postupu do finále singlu si v pátek zajistila společně s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou na French Open také postup do finále čtyřhry. Česko-americký pár zdolal po třísetové bitvě Češky Lucii Hradeckou a Andreu Hlaváčkovou po setech 6:2, 5:7 a 6:4. O titul se v neděli utká s australsko-kazašskou dvojicí Casey Dellacquaová, Jaroslava Švedovová.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Lucie Šafářová u sítě na pařížské antuce.

Článek

Pohodu ze singlu si Šafářová přenesla i do úvodní sady semifinále deblu. Díky její jisté hře od základní čáry a úspěšné hře Mattekové u sítě se úvodní sada nemusela hrát ani půl hodiny, aby si ji Šafářová s Američankou připsaly pro sebe.

Od druhé sady už byl zápas mnohem vyrovnanější. Oba páry měly problém udržet vlastní servis, hned na úvod se to nepodařilo ani jedné hráčce. Česká dvojice byla v průběhu sady přesto úspěšnější a za stavu 5:4 mohla Hradecká doservírovat set do vítězného konce. Při druhém brejkbolu ale Šafářová opět zahrála výborně od základní čáry a bylo srovnáno. To, co se nepodařilo při servisu Hradecké, se pak zdařilo při podání Hlaváčkové. Ta musela sice znovu odvracet brejkbol, hned první setbol ale proměnila a vítězky French Open z roku 2011 srovnaly stav setů.

Třetí dějství kopírovalo sadu druhou. Alespoň zpočátku, kdy si žádná z hráček nedokázala udržet podání. Pak ale jako mávnutím kouzelného proutku, když se blížila koncovka zápasu, všechny servisy zpřesnily. Velká bitva se pak odehrála v desáté hře při servisu Šafářové, která musela společně se spoluhráčkou odvracet hned pět brejkbolů. To se jim ale podařilo a v následující hře proměnily druhý mečbol.

Finále na programu v neděli dopoledne

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou se ve finále čtyřhry střetnou s australsko-kazašským párem Casey Dellacquaová, Jaroslava Švedovová, který zdolal Rusky Jekatěrinu Makarovovou, Jelenu Vesninovou 6:3, 6:2.

Finále čtyřhry startuje v neděli od 11 hodin před mužským finále dvouhry. V té době už bude známo, jestli je Šafářová vítězkou French Open ve dvouhře. Její finálový duel se Serenou Williamsovou je na programu v sobotu od 15 hodin.

Jeden titul už má jistý Matteková-Sandsová, která společně s krajanem Mikem Bryanem vyhrála soutěž smíšené čtyřhry.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 26 928 600 eur):
Ženy:
Čtyřhra - semifinále:
Matteková-Sandsová, Šafářová (7-USA/ČR) - Hlaváčková, Hradecká (9-ČR) 6:2, 5:7, 6:4
Dellacquaová, Švedovová (12-Austr./Kaz.) - Makarovová, Vesninová (2-Rus.) 6:3, 6:2
Juniorky:
Dvouhra - semifinále:
Badosaová (12-Šp.) - Vondroušová (1-ČR) 6:4, 7:6 (10:8)
Čtyřhra - semifinále:
Kolodziejová, Vondroušová (1-ČR) - Sü Š'-lin, Teichmannová (Čína/Švýc.) 6:4, 7:5
Výsledky semifinále mužské dvouhry najdete zde.

Reklama

Související témata: