Hlavní obsah

Šance Šafářové pro finále vzrostly. Serena prozradila, co ji sužuje

Paříž

Během čtvrtečního druhého semifinále proti překvapení turnaje Timee Bacszinszké nepůsobila Američanka Serena Williamsová ani trochu svěžím dojmem. Na kurtu se pohybovala co nejméně a po vítězných fiftýnech se ani trochu neradovala. V přestávkách mezi gamy připomínala spíš člověka, který by si měl zalézt do postele a usrkávat teplý čaj. „Od třetího kola mám chřipku,“ přiznala soupeřka Šafářové pro finále Roland Garros.

Foto: Francois Mori, ČTK/AP

Hurá, vyhrála jsem! Američanka Serena Williamsová byla po posledním míčku tak vyčerpaná, že jí na oslavu chyběla energie.

Článek
Fotogalerie

Nejeden tenisový fanoušek si během semifinále vzpomněl na loňský Wimbledon, v němž měla světová jednička obdobné potíže v zápase čtyřhry se svou sestrou Venus. Tehdy dokonce nebyla schopná při servisu poslat míček na druhou polovinu dvorce. V semifinále se Švýcarkou na tom sice byla lépe, zdravě ale rozhodně nepůsobila.

V zápase o finále se ale projevila její bojovná povaha, a přestože úvodní set prohrála, duel neskrečovala a nakonec se jí ho podařilo otočit. Může tak dál snít o třetím titulu z Roland Garros a celkově o 20. triumfu na grandslamových turnajích. „Říkala jsem si, že když musím prohrát, tak aspoň po boji. Kde jsem vzala energii, nevím," řekla zcela vyčerpaná Williamsová ihned po zápase.

Takhle zle mi ještě nebylo, řekla Američanka

Krátce předtím, když Bacszinská poslala v poslední výměně zápasu balónek do autu, oslavila světová jednička postup do finále tak, že se předklonila a opřela o svou raketu. Tak jí bylo zle. Ani na pozápasovou tiskovou konferenci nedorazila a zamířila rovnou za turnajovým doktorem. „Už několik dní se necítím dobře. Na finále se ale rozhodně stoprocentně připravím," sdělila v prohlášení.

Bude mít ale co dělat, finále se totiž hraje už v sobotu a pro ESPN přiznala, co ji trápí: „Nemyslím, že by mi někdy bylo (na kurtu) takhle zle. Nemůžu uvěřit, že jsem vyhrála, protože od třetího kola bojuju s chřipkou. Když jsme začínali hrát třetí set, říkala jsem si: ‚Vážně se necítím na to, abych odehrála celý třetí set. Jsem tak unavená'. Je to (že jsem ho dokončila) požehnání."

Do jaké míry se jí podaří dát se dohromady, můžeme jen spekulovat. Jisté ale je, že její česká soupeřka Lucie Šafářová, která hraje na turnaji v neskutečné formě a v šesti zápasech neztratila ještě ani jeden set, má obrovskou příležitost k zisku vůbec premiérového grandslamového triumfu.

Kdo vyhraje ženské finále Roland Garros?
Lucie Šafářová
80,1 %
Serena Williamsová
19,9 %
Celkem hlasovalo 27750 čtenářů.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články