Hlavní obsah

Kvitovou bude na obhajobu Wimbledonu připravovat bývalý Berdychův kondiční kouč

Paříž

Tenistka Petra Kvitová si našla nového kondičního trenéra. Na obhajobu titulu ve Wimbledonu už ji bude připravovat David Vydra, bývalý dlouholetý kondiční kouč Tomáše Berdycha. Naposledy Vydra krátce trénoval Lukáše Rosola.

Foto: Jean-paul Pelissier, Reuters

Petra Kvitová při neúspěšném osmifinálovém boji v Paříži proti Timee Bacsinszké.

Článek

Kvitová si před sezonou hodně slibovala od německého kondičního trenéra Alexe Stobera, kterého angažovala koncem loňského roku, ale po pěti měsících se s ním před turnajem v Madridu rozešla. Vydra byl do loňska součástí Berdychova úspěšného týmu a letos pracoval s Rosolem. Před týdnem se ale jejich cesty rozešly.

Vydru oslovil trenér Kvitové David Kotyza tento týden, když se dozvěděl, že skončila jeho spolupráce s Rosolem. "O takové nabídce se nepřemýšlí ani vteřinu. Okamžitě jsem kývl a příští týden začínáme s přípravou na turnaje na trávě. Věřím, že za naši práci budou mluvit výsledky," uvedl Vydra v tiskové zprávě.

Kvitová se s ním podle svých slov zná dlouho. "Jsem si jista, že výborně zapadne do našeho týmu a přinese nové impulzy, zkušenosti a pohledy," řekla.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka má čtvrtého kondičního trenéra během roku. Do loňského Roland Garros byl jejím koučem Marek Všetíček, o jehož služby se dělila se svým tehdejším přítelem Radkem Štěpánkem. Po rozchodu najala dočasně do konce sezony Slováka Branislava Bundzika, pak Stobera a nyní Vydru.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori