Hlavní obsah

Kouč vtipkoval, že si bere volno, ale Šafářové žádné nedá

Paříž

Skoro každý den přijímal trenér Lucie Šafářové gratulace na tenisovém Roland Garros. "Konečně je z tebe pořádný kouč," houkl na Kanaďana Roba Steckleyho francouzský tenista Michaël Llodra po nedělním finále čtyřhry, v kterém Šafářová s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou získaly titul.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Lucie Šafářová ve finále Roland Garros.

Článek

"Zlato, Jerry, zlato!" použil Steckley slova ze svého oblíbeného seriálu Seinfeld po deblovém vavřínu. "Jsem prostě šťastný. Máme obrovskou kliku, že pro nás turnaj skončil vítězstvím. Po Austrálii máme trofej taky z Francie. Už se nám hromadí. Docházejí mi slova, kterými bych Lucy pochválil," řekl kanadský kouč.

Šafářová v Paříži odehrála fantastický turnaj. Prohrála až ve finále dvouhry a zvedla vítěznou trofej ve čtyřhře. Celkem absolvovala 13 zápasů během 15 dnů.

"Já si teď udělám prázdniny, ale jí volno nedám. Další den se vrací do práce," řekl Steckley. Vtipkoval. Šafářová dostane týden volna. "Zasloužené. Pak zahájí přípravu na trávu. Nejprve s kondičním koučem Kristiánem (Bajzou), který má obrovskou zásluhu na jejích úspěších, a pak se vrhneme na trávu," řekl Steckley.

Nastoupí až v Eastbourne

On sám se vrací domů do Toronta, aby si užil čas s rodinou. Kvůli dceři oholí svůj vítězný plnovous. "Manželka proti vousům nic nemá, ale dcera ano. Ta nejmladší mluví nejhlasitěji. Nenechala by se ode mne políbit," vysvětlil Steckley, jenž se také těšil na ryby. Ve spojení s Českem zůstane díky pivu. "Mám v sobě kus Čecha."

Na Šafářovou se nyní budou všichni koukat jinou optikou. Porážka v prvním kole bude překvapením. Každý od ní bude čekat další úspěchy. "Tak to chodí. Musí si na to zvyknout, ale už má zkušenosti. Bude připravená na cokoliv," věří kouč.

Původně plánovaný turnaj v Birminghamu Šafářová hrát nebude a nastoupí až v Eastbourne. Pak ji čeká obhajoba loňského semifinále Wimbledonu. "Teď si odpočine, vstřebá zážitky a přenese si sebevědomí na trávu," řekl Steckley. A i ve Wimbledonu bude hrát dvouhru i čtyřhru. "Vyhrála dva grandslamy. Má skoro jisté místo v Singapuru. Je nemožné jí říct: Už žádné debly! Určitě bude hrát," uvedl.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori