Hlavní obsah

Šampión vzbudil rozruch. Wawrinka chce vítězné šortky věnovat do muzea

Paříž

Vítězné kraťasy Stana Wawrinky, které v Paříži během tenisového Roland Garros vzbudily rozruch, skončí v muzeu. Nový šampión se s červeno-bílým kostkovaným "talismanem" bude těžko loučit, šortky vzal s sebou i na závěrečnou tiskovou konferenci, ale je připravený dát je k dispozici.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Stan Wawrinka, vítěz French Open, ve finálovém utkání.

Článek

"Každý o nich mluví. A je to docela legrační, že mi vyhrály French Open," rozverně hovořil třicetiletý Švýcar před novináři.

V Paříži, městě módy, Wawrinka kostkovaným vzorem vzbuzoval rozruch. Před pár dny řekl, že v nich bude nejen hrát tenis, ale i plavat a spát. Teď pro ně má nové místo. "Budou v muzeu Roland Garros. Můžete mé šortky vidět každý den, pokud budete chtít," smál se. "Všichni o nich mluví od první chvíle. Zřejmě jsem jediný, komu se líbí," dodal.

V dobré náladě byl díky vítězství nad světovou jedničkou Novakem Djokovičem, kterého v nedělním finále porazil 3:1 na sety a získal druhý titul na grandslamu. První vybojoval před 18 měsíci na Australian Open. "Byl to můj životní zápas," radoval se Wawrinka, který už vyhrál i Davisův pohár (loni) a zlatou olympijskou medaili (v Pekingu 2008 ve čtyřhře s Rogerem Federerem).

Reklama

Související témata: