Hlavní obsah

Tenistku Šafářovou vítaly stovky lidí. Možná se nechám potetovat, smála se

Petr MarekSport.czPrávo

Na 300 fanoušků nadšeně vítalo finalistku z grandslamové Paříže ve dvouhře a vítězku French Open v deblu Lucii Šafářovou, když se v pondělí odpoledne vrátila do Prostějova. Připravili jí bouřlivé ovace a představitelé domácího tenisového klubu, jehož barvy hájí, ji předali jako upomínku hodinky s vyrytým nápisem Roland Garros 2015.

Šafářovou vítali lidé v ProstějověVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Jak se vám to líbilo?

Bylo to krásné, úžasné. Jsem ráda, že jsem se mohla takto vrátit a podělit se s nimi, ale i s nejbližšími, o moji radost, která je obrovská. Potěšily mě i ty hodinky, je to nádherná památka. Hlavní jsou ale ty dva poháry. Doma je budu mít celý život a navždy mi budou připomínat, co jsem dokázala. Ty jsou největší odměnou.

Jaké byly oslavy přímo v Paříži?

Daly jsme si s Bethanií Mattekovou-Sandsovou šampaňské přímo z poháru, pak jsme zašly společně na večeři, tam jsme měly ještě pár skleniček. Na víc nebyl čas. Hned ráno jsem odletěla soukromým letadlem do Brna, osvěžila jsem se doma u rodičů a pak hurá do Prostějova. Oslavy zkrátka byly takové decentní, a tak asi budou pokračovat ještě doma.

Máte už představu jak?

Podnikneme něco s rodinou, přáteli. Nemám však ráda velké party, a tak to bude něco soukromějšího. Hlavně však budu spát, to mi chybí, a s nohama nahoře. V Paříži toho bylo opravdu hodně. Potřebuji si odpočinout a dát se i zdravotně do pořádku.

V Paříži jste prý v pondělí nestihla snídani šampiónů?

Je to tak. Užiji si ji až doma s nějakou buchtou. Po patnácti dnech ovesné kaše si ji už určitě nedám. A těším se i na kuře na paprice od maminky.

Vaše partnerka z deblu je expertka na tetování. Vás nějaké neláká?

Bavily jsme se o tom. Vzhledem k tomu, že máme už dva grandslamy v jedné sezóně, hecovaly jsme se s tím, že když vyhrajeme čtyři, necháme si udělat tetování společné. Cesta k tomu je však velmi dlouhá a nesmírně těžká.

Jaké další turnaje kromě těch grandslamových spolu plánujete?

Neřešily jsme to zatím. Bethanie se ale chce více prosadit i v singlu, takže uvidíme. Grandslamy jsou jisté, na tom jsme se domluvily, a k nim možná přidáme nějaké velké turnaje v Americe a Asii.

Co vůbec pro vás poslední úspěchy včetně průniku do první světové desítky znamenají?

Především strašnou radost, zadostučinění za tu obrovskou dřinu. Každý sportovec má své sny a já si za nimi šla. Jen mi trvalo dvanáct let, než jsem se dostala do vytouženého finále a dvakrát vyhrála grandslamovou čtyřhru. Dokud ale člověk není první na světě, může jít dál a tak doufám, že to nekončí, budu se posouvat a jednou nad hlavu zvednu i ten velký pohár. Tenis mě pořád strašně baví. Už se těším na další výzvy. Budu na sobě tvrdě pracovat a snažit se hrát lépe a lépe. Úspěchy jsou velkou motivací.

Poprvé byste se mohla kvalifikovat na Turnaj mistryň do Singapuru?

Ve čtyřhře už to máme s Bethanií prakticky jisté. Budu se však snažit i ve dvouhře. Našlápnuto mám dobře.

Za chvíli začíná sezóna na trávě. Jaký bude váš další program?

Po týdenním odpočinku začnu postupně s přípravou. Kde, to ale zatím nevím. Rozhodne trenér. Pak si zahraji turnaj v Eastbourne a následovat bude Wimbledon.

Obhajovat tam budete loňské semifinále. Co letošní ambice?

Zase budou vysoké. Půjdu ale zápas od zápasu a hlavně si to tam budu užívat.

Reklama

Související témata: