Hlavní obsah

Berdych vyřadil na pařížském Masters Nováka

PAŘÍŽ

Český souboj na tenisovém Masters v Paříži vyhrál Tomáš Berdych. Dvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí v pondělí porazil o deset let staršího Jiřího Nováka ve dvou setech 7:5 a 6:3 za 59 minut. Novák tak po svém návratu na dvorce po zranění paty vyhrál ve dvouhře jediný zápas.

Článek

V rozhovoru pro ČTK Berdych označil zápas za trochu zvláštní. Jednak proto, že s Novákem hrál na okruhu ATP Tour poprvé, jednak proto, že s ním, jak řekl, "od malička" trénoval a Novák mu vždy hodně pomáhal. "Ale na kurtu to musí jít pryč," řekl.

V prvním setu si drželi hráči servis až do stavu 6:5 pro Berdycha, který pak získal Novákův servis a sadu získal poměrem 7:5. V druhé sadě získal soupeřovo podání už v druhé hře a výhodu si udržel až do konce.

"Rychlý povrch mi vyhovoval víc než Novákovi a měl jsem lepší servis," řekl Berdych k utkání. "Berdych byl lepší a vyhrál zaslouženě," zhodnotil Novák zápas se sousedem v žebříčku ATP pro nasazování do turnajů.

Oba čeští daviscupoví reprezentanti se spolu na okruhu ATP dnes utkali vůbec poprvé. V minulém týdnu přitom vytvořili v Basileji dvojici ve čtyřhře a prošli až do čtvrtfinále.

Berdychovým soupeřem v druhém kole bude druhý nasazený Argentinec Guillermo Coria, který patří mezi největší adepty na zbývající čtyři volná místa pro Turnaj mistrů. Pro účast v Šanghaji mu stačí Berdycha porazit, což se mu letos už dvakrát povedlo. "Určitě to není jednoznačný zápas. Šance jsou padesát na padesát a nic není předem ztraceno," řekl český tenista.

V Paříži si 64 tenistů v hlavní soutěži rozdělí celkem 2,028.500 eur.

PAŘÍŽ
Dvouhra - 1. kolo:
Berdych - Novák (oba ČR) 7:5, 6:3, Rusedski (Brit.) - Seppi (It.) 6:3, 6:4, Vliegen - Ch. Rochus (oba Belg.) 3:6, 7:6 (7:3), 6:2.

Reklama