Hlavní obsah

Novák si po prohře s Berdychem dá pauzu až do února

PAŘÍŽ

Pro tenistu Jiřího Nováka skončila letošní sezóna pondělní porážkou s krajanem Tomášem Berdychem na turnaji série Masters v Paříži. Nejlepší český tenista uplynulých sezon by se měl podle svého vyjádření vrátit na kurty až v únoru, po grandslamovém Australian Open.

Článek

V hodnocení sezony byl Novák reálný a řekl, že je docela spokojený. "I když to nejsou výsledky, na jaké jsem byl zvyklý poslední tři čtyři roky," řekl Novák. Hrál míň turnajů a trávil víc času s rodinou. "Priority jsou už někde jinde," řekl. V podobném duchu bude pokračovat i v budoucnosti. "Turnajů je tolik, že už nejsem schopen to dál podstupovat," řekl Novák.

Třicetiletý Novák ukončil rok se zápornou bilancí 21 výher a 26 porážek. Přišel o pozici české jedničky, kterou od něj převzal Radek Štěpánek, brzy ho v žebříčku přeskočí rovněž Berdych. V žebříčku klesl na hranici padesátky, což je jeho nejhorší konec sezony po pěti letech: v roce 2000 končil rok třiapadesátý.

Novák se prý chce na kurty vrátit nejdříve příští rok v únoru. Grandslamové Australian Open, jak řekl, určitě vynechá, což udělal i letos v lednu, kdy začal hrát až v Americe.

V posledních dvou nebo třech měsících laboroval se zraněním paty, kvůli kterému vynechal i Davisův pohár. Řekl, že v posledních týdnech už toho nemohl moc natrénovat, a i když zkusil sezonu dokončit, nepodařilo se mu uhrát lepší výsledky. Z posledních osmi zápasů od půlky srpna vyhrál pouze dva. "Budu se snažit připravit na další sezonu a uvidím, jak to půjde dál," prohlásil český tenista

Reklama