Hlavní obsah

Berdych tentokrát zastínil Murrayho. Jak dopadl Djokovič či Šarapovová?

Praha

Na nejlepší tenisty světa čeká od příštího týdne jeden z největších vrcholů sezóny ve slavném Wimbledonu. Ještě než největší hvězdy začnou boje na trávě v All England Clubu, měly možnost si otestovat své dovednosti v trochu netradičních kouscích s raketou.

Tenisové špičky se učily triky s raketou a míčkemVideo: Reuters

 
Článek

Nekorunovaným přeborníkem v jakémsi tenisovém freestylu je někdejší srbský šampión Stefan Bojič, jenž se snažil své kousky naučit přední světová esa.

Jako první přišly na řadu Ruska Maria Šarapovová a Američanka Sloane Stephensová. Na ně si Srb nepřipravil nic extra krkolomného. Měly udržet míček ve vzduchu střídavými údery výpletem a horní hranou rámu rakety. O něco lépe si v této činnosti vedla ruská tenistka.

Bojičův krajan a aktuální světová jednička Novak Djokovič pak bezchybně předvedl trik, při němž měl po sérii úderů horním rámem rakety ztlumit tenisák na zádech.

Trik s názvem Citron si vyzkoušeli wimbledonský vítěz Andy Murray a český tenista Tomáš Berdych. A tentokrát měl, na rozdíl třeba od semifinále letošního Australian Open, navrch Berdych.

Reklama

Související témata: