Hlavní obsah

Nervy a obrovský tlak. Nebudu si to užívat, ví Kvitová před obhajobou Wimbledonu

Londýn

Probojovala se na pozici světové dvojky a ve slavném Wimbledonu si může užívat výsady úřadující šampiónky a dvojnásobné vítězky. Jenže česká tenistka Petra Kvitová, na níž v úvodním kole čeká v úterý Nizozemka Kiki Bertensová, před začátkem obhajoby zrovna sebevědomí navenek nevyzařuje.

Foto: Henry Browne, Reuters

Česká tenistka Petra Kvitová na tiskové konferenci.

Článek

„Nemyslím si, že si to budu moc užívat. Bude to opravdu těžké. Nechci si na sebe nakládat příliš velký tlak. Jenže tohle je snazší říct, než se tak potom opravdu cítit, tak to prostě je. Je ale hezké, že něco obhajuji. Těším se, až zase vstoupím na centrkurt," svěřila se s až překvapivou upřímností Kvitová se svými pocity britskému listu The Guardian.

„Jsem úřadující šampiónka, takže to bude pro mě znamenat spoustu nervů. Už jsem si to zažila v roce 2012 a vím, jak složité to je. Celý ten rok jsem se necítila vůbec v pohodě. Necítila jsem na trávě dobře míček. V Eastbourne jsem vypadla hned v prvním kole, takže nic moc. Možná je lepší, že jsem letos na trávě nic neodehrála. I tak ale budu nervózní," připomněla tenistka z Fulneku, že neodehrála letos na trávě před Wimbledonem žádný zápas.

Vzpomínky možná pomůžou

Z turnaje v Eastbourne se totiž kvůli nemoci odhlásila. Nicméně pár dní poté už v All England Clubu normálně trénovala. Letos už to pro ni ale byla druhá vynucená přestávka. Na začátku sezóny si po turnaji v Dauhá vybrala kvůli vyčerpání dvouměsíční pauzu.

„V Eastbourne jsem měla pár tréninků a bylo to ok. Nemám moc problém, když pár dnů nehraju. Někdy mi pomůže, když si odpočinu a do zápasů pak můžu dát všechno. Na druhou stranu můžu být trochu slabší, ale doufám, že teď budu připravena," věří.

Letošní sezóna je pro ni tak trochu na houpačce. Podruhé slavila titul na silně obsazeném turnaji v Madridu, na úvod sezóny triumfovala v Sydney. Na grandslamových turnajích Australian Open a French Open se ale poroučela už ve třetím, respektive čtvrtém kole, když jejími přemožitelkami byly Madison Keysová a Timea Bacsinszká. Noční můrou se pak pro ni stala Španělka Carla Suárezová Navarrová, s níž prohrála třikrát v rozmezí čtyř měsíců.

Teď musí doufat, že na ni znovu zapůsobí kouzlo All England Clubu, kde sklízela zatím největší úspěchy své kariéry. Ve Wimbledonu si pronajala domek spolu s koučem Davidem Kotyzou a vyplétačem raket Richardem Šodkem. V Londýně ji také doprovází psycholog Michal Šafář.

„Cítím se tu krásně, dýchá tu na mě ta historie. I tohle, kdybych nehrála svůj nejlepší tenis, mi spolu se vzpomínkami na loňský rok možná dodá více sebevědomí," doufá Kvitová.

Obhájí Petra Kvitová letos titul ve Wimbledonu?
Ano
30,2 %
Ne
69,8 %
Celkem hlasovalo 10354 čtenářů.

Reklama

Související témata: