Hlavní obsah

Alarm ve Wimbledonu! Londýn čelí zvýšenému nebezpečí teroristického útoku

Londýn

Po atentátech v Tunisku, Francii a Kuvajtu, při nichž přišly v pátek o život desítky lidí, platí zvýšená bezpečnostní opatření také v Londýně, kde v pondělí začíná nejslavnější tenisový turnaj. Protiteroristická jednotka Scotland Yardu údajně řešila hrozbu Islámského státu při slavnostní přehlídce na památku zavražděného britského vojáka Lee Rigbyho, občany metropole znepokojila i zpráva, že přímo ve Wimbledonu zabavila policie podezřelý dron, který se pohyboval nad kurty. Muže, jenž stroj ovládal z nedalekého golfového hřiště, vyšetřuje, napsal list The Guardian.

Foto: Profimedia.cz

Příprava v tenisovém areálu ve Wimbledonu pod policejním dozorem.

Článek

Britská ministryně vnitra Theresa Mayová dnes přiznala, že hrozba teroristického útoku v zemi zůstává na druhém stupni, což znamená, že je považován za vysoce pravděpodobný. Úřady podle ní v uplynulých měsících odhalily množství spiknutí s cílem spáchat v Británii atentát.

Před nadcházejícím 129. ročníkem nejstaršího tenisového turnaje jsou nyní podle britských médií masivně posilována ochranná opatření, areálem procházejí hlídky se psy speciálně vycvičenými pro vyhledávání bomb. V pohotovosti jsou desítky policistů v civilu, ulice přilehlé All England Clubu mají být uzavřeny a speciální bezpečnostní složky jsou v závětří připraveny okamžitě zasáhnout.

„Jen tak můžeme zajistit bezpečný průběh turnaje," prohlásil Stuart Macleod, policejní velitel okrsku na jihozápadě Londýna.

O zvýšeném nebezpečí bombového útoku ve Wimbledonu se v minulosti hovořilo především v souvislosti s teroristickou sítí Al-Káida.

Reklama