Hlavní obsah

Kvitová je druhou favoritkou Wimbledonu, tvrdí Bartoliová. Šafářové ale nevěří

Londýn

Letos zatím neodehrála ani jeden ostrý zápas na trávě, v posledních dnech ji trápí nachlazení, přesto českou tenistku Petru Kvitovou vidí bývalá šampiónka z Wimbledonu Marion Bartoliová jako druhou favoritku na titul v All England Clubu.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Obhájí Petra Kvitová titul ve Wimbledonu?

Článek

Tou největší je pro ni pochopitelně světová jednička Serena Williamsová, která svou aktuální suverenitu potvrdila i na antukovém French Open. "Ona je samozřejmě jednoznačnou favoritkou. Vyhrála i na své neoblíbené antuce, když byla nemocná. To myslím poslalo zbytku konkurence jednoznačnou zprávu. Nechtěla bych proti ní teď hrát," přiznala dnes už bývalá francouzská tenistka.

Loni předala Bartoliová vládu nad Wimbledonem opět do rukou Petry Kvitové a aktuálně druhé tenistce světa věří i letos.

„Zůstanu u Petry Kvitové jako u své druhé favoritky. A to proto, že na trávě už toho vyhrála opravdu hodně. Wimbledon ovládla dvakrát a vždy hraje skvěle i v Eastbourne. Tam sice letos kvůli nemoci nenastoupila, ale na tomto povrchu je vždy nebezpečná," myslí si Francouzka.

Nebezpečný levácký servis

„Má tu leváckou hru s leváckým servisem, se kterým se strašně těžko vypořádává," pokračovala. Jako třetí favoritku uvedla další bývalou šampiónku z Wimbledonu Marii Šarapovovou.

Naopak loňskou semifinalistku z All England Clubu a nedávnou finalistku z Roland Garros Lucii Šafářovou nezařadila ani mezi favoritky, ani mezi možné černé koně turnaje. K nim řadí Polku Agnieszku Radwaňskou a Němku Angelique Kerberovou.

„Radwaňská má momentálně tu správnou hru. Trochu se pohybuje mimo pozornost, ale ve finále Wimbledonu už byla a Serenu Williamsovou tam dostala do tří setů. Pokud se představí se stejným sebevědomím jako v Eastbourne, může udělat něco opravdu velkého," předvídá Bartoliová.

Kvitová: Vím, jak musím na Serenu hrát

Za největší favoritku označila Serenu Williamsovou i sama Petra Kvitová. „Myslím, že Serena má opravdu velkou šanci tady vyhrát. Ona je obrovská šampiónka, vždy dokáže vytáhnout tu nejlepší formu při nejdůležitějších bodech," prohlásila úřadující wimbledonská šampiónka.

Kvitová se se Serenou Williamsovou může utkat až ve finále. V posledním vzájemném utkání v semifinále v Madridu ji poprvé v kariéře porazila. „Vím, jak musím na ni hrát, což je podle mě klíčové, pokud ji chci porazit. Jenže k tomu, abych se tady utkala se Serenou, je ještě hodně dlouhá cesta. A navíc to neznamená, že když jsem ji porazila jednou, budu ji teď porážet pořád," uvědomuje si tenistka z Fulneku.

Obhájí Petra Kvitová letos titul ve Wimbledonu?
Ano
30,2 %
Ne
69,8 %
Celkem hlasovalo 10354 čtenářů.

Reklama

Související témata: