Hlavní obsah

Program Wimbledonu: Šafářová neví, kde bude dnes hrát. Plíšková chce překonat své maximum

Dvě české tenistky dnes zasáhnou ve dvouhře do duelů o postup do 3. kola slavného Wimbledonu. Jedenáctá nasazená Karolína Plíšková se už od 12:30 střetne na kurtu číslo 17 s Američankou Coco Vandewegheovou a finalistka French Open Lucie Šafářová narazí na Hsieh Su-wej z Tchaj-wanu. Jejich zápas začne nejdříve v 18 hodin na předem nestanoveném dvorci.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Česká tenistka Lucie Šafářová v úvodním kole Wimbledonu.

Článek

Plíšková sice v generálce na Wimbledon postoupila v Birminghamu až do finále, v úvodním utkání v All England Cupu se ale trochu trápila. Američanka Irina Falconiová jí sebrala jeden set. Plíšková je však favoritkou i v zápase s další Američankou Coco Vandewegheovou, a pokud se Češce podaří postoupit, bude to poprvé, co se probojuje do 3. kola travnatého turnaje.

Ještě větší potíže než Plíšková měla v úvodním zápase na turnaji Šafářová. Loňská semifinalistka prohrávala s další hráčkou ze Spojených států Alison Riskeovou už 3:6 a 3:5 a byla na returnu, přesto nakonec dokázala zápas otočit. S tchajwanskou soupeřkou, se kterou se dosud nesetkala, se dozvědí kurt, na kterém budou hrát, až v průběhu hracího dne.

Středeční program:
Centrální dvorec (začátek 14:00 SELČ):
Djokovič (1-Srb.) - Nieminen (Fin.)
Giraldo (Kol.) - Nišikori (5-Jap.)
S. Williamsová (1-USA) - Babosová (Maď.)
Kurt č. 1 (14:00):
Haas (Něm.) - Raonic (7-Kan.)
Hantuchová (SR) - Watsonová (Brit.)
Wawrinka (4-Švýc.) - Estrella (Dom. rep.)
Kurt č. 17 (12:30):
1. zápas Karolína Plíšková (11-ČR) - Vandewegheová (USA)
Nejdříve v 18:00:
Hsieh Su-wej (Tchaj-wan) - Šafářová (6-ČR)

Reklama