Hlavní obsah

Program Wimbledonu: Šafářovou čeká boj o osmifinále

Finalistka Roland Garros Lucie Šafářová bude v pátek ve Wimbledonu usilovat o postup do osmifinále. Šestá nasazená tenistka a loňská semifinalistka grandslamu na trávě v All England Clubu se utká ve 3. kole ve druhém utkání na kurtu číslo dvě s Američankou Sloane Stephensovou. Duelu předchází mužská dvouhra Kyrgios - Raonic. Zápas české tenistky proto začne zhruba od 14:30 hodin a na Sport.cz můžete sledovat podrobnou on-line reportáž.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Lucie Šafářová v utkání 2. kola Wimbledonu.

Článek

Šafářová se dosud střetla se Stephensovou (37. WTA) jen jednou, vloni na tvrdém povrchu v Dubaji vyhrála. "Uvidíme, jak to půjde na trávě, ale těším se," řekla Češka. "Bude to těžký zápas, musí hrát rychle," řekl její kanadský kouč Rob Steckley.

Dvaadvacetiletá Stephensová, předloni už světová jedenáctka, si zahrála v roce 2013 čtvrtfinále Wimbledonu a letos v 1. kole vyřadila Barboru Strýcovou. "Určitě zase musím být agresivní a využívat levácké rotace do bekhendu. Na trávě to je obecně stejné - kdo začne první tlačit, ten většinou body vyhrává," řekla Šafářová.

Do 4. kola se Šafářová ve Wimbledonu dostala pouze loni, kdy prohrála až v semifinále s krajankou a pozdější vítězkou Petrou Kvitovou.

Páteční program:
Centrální dvorec (začátek 14:00):
Dimitrov (11-Bulh.) - Gasquet (21-Fr.)
Djokovič (1-Srb.) - Tomic (27-Austr.)
S. Williamsová (1-USA) - Watsonová (Brit.)
Kurt č. 1 (14:00):
Wawrinka (4-Švýc.) - Verdasco (Šp.)
Šarapovová (4-Rus.) - Beguová (29-Rum.)
Čilič (9-Chorv.) - Isner (17-USA)
Kurt č. 2 (12:15):
2. zápas Šafářová (6-ČR) - Stephensová (USA)

Reklama