Hlavní obsah

Do čtvrtfinále turnaje v Paříži postoupili Berdych i Štěpánek

Ve čtvrtfinále turnaje série Masters v Paříži bude mít český tenis dvojnásobné zastoupení. V zápase třetího kola nejprve uspěl Tomáš Berdych, který ve třech setech porazil Španěla Juana Carlose Ferrera, a pak ho napodobil aktuálně nejlepší český tenista Radek Štěpánek. Osmý nasazený hráč na cestě mezi nejlepších osm vyřadil domácího Paula-Henriho Mathieuho.

Článek

Berdych do zápasu třetího kola vstoupil úspěšně a vyhrál první set 7:5. Ve druhé sadě mohl v tie-breaku rozhodnout o svém postupu mezi nejlepších osm, ale nakonec zkrácenou hru prohrál 7:9. Český tenista se několikrát zbytečně rozčiloval, když se mu nelíbily výroky čárových rozhodčích u některých míčů soupeře.

Na začátku třetího setu na toto téma dokonce diskutoval i s hlavním rozhodčím. Na jeho výkonu to přitom ale nebylo znát, ve třetí sadě se dostal brzy do vedení 3:1 a svojí útočnou hrou a několika výbornými prohozy několikrát roztleskal obecenstvo v pařížské hale.

Ferrero sice dokázal srovnat na 3:3, ale Berdych vzápětí prolomil Španělův servis podruhé v tomto setu. Do úspěšného konce pak dokázal dovést celou sadu i zápas. "Ferrero se z toho v tie-breaku vyhrabal trošičku se štěstím, ale to už ke sportu patří. Stálo mě to další síly, to do dalších zápasů může být znát," řekl Berdych. Dodal, že jeho soupeř hrál výborně a že se zřejmě vrací do formy, jakou míval dřív.

Štěpánek doufá, že mu forma vydrží

Štěpánek vyhrál za hodinu a půl 7:5 a 6:4 a byl se svým výkonem velmi spokojený. Momentálně nejlepší český tenista řekl, že chce navázat na to, co v Paříži předváděl loni, kdy se tady probojoval až do finále. "Myslím, že jsem dnes hrál skvělý tenis, hrál jsem agresivně a soupeře jsem za celý zápas k ničemu nepustil. Mám ze své hry dobrý pocit a doufám a pevně věřím, že mi to tady ještě pár dní vydrží," zhodnotil svůj dnešní výkon Štěpánek, kterého čeká Rus Nikolaj Davyděnko.

České hráčky zase zářily ve Philadelphii

Dvě české tenistky postoupily rovněž do čtvrtfinále turnaje ve Philadelphii. Nicole Vaidišová porazila krajanku Kláru Koukalovou 4:6, 6:1 a 6:4 a protáhla svou úspěšnou sérii na okruhu WTA již na sedmnáct zápasů. Květa Peschkeová pak dnes smetla Bulharku Sesil Karatančevovou 6:1 a 6:0.

PAŘÍŽ
Dvouhra - 3. kolo:
Štěpánek (8-ČR) - Mathieu (Fr.) 7:5, 6:4, Berdych (ČR) - Ferrero (13-Šp.) 7:5, 6:7 (7:9), 6:4,  Roddick (1-USA) - Hrbatý (16-SR) 6:1, 6:2, Davyděnko (3-Rus.) - Tursunov (Rus.) 3:6, 6:2,6:3, Ljubičič (6-Chorv.) - T. Johansson (9-Švéd.) 6:3, 7:6 (7:4), Gaudio (7-Arg.) Ginepri (12-USA) 6:4, 6:1, Ferrer (10-Šp.) - Haas (Něm.) 6:2, 6:7 (3:7), 6:3, Robredo (14-Šp.) - Djokovič (SČH)6:4, 6:3.
PHILADELPHIA
Dvouhra - 2. kolo:
Vaidišová (7-ČR) - Koukalová (ČR) 4:6, 6:1, 6:4, Peschkeová (ČR) - Karatančevová (Bul.) 6:1, 6:0, Mauresmová (3-Fr.) - Sugijamaová (Jap.) 6:3, 6:4, Petrovová (6-Rus.) - Švedovová (Rus.) 6:2, 6:2.
QUEBEC
Dvouhra - 2. kolo:
Frazierová (6-USA) - Fedossovová (Fr.) 6:3, 6:0, Bartoliová (3-Fr.) - Laineová (Fin.) 2:6, 6:1, 7:5, Perryová (USA) - Schruffová (Něm.) 7:6 (7:4), 6:3.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Kostaničová, Paštiková (2-Chorv./ČR) - Frazierová, Jacksonová (USA) 6:1 skreč.

Reklama