Hlavní obsah

Austrálie bez své hvězdy! Tomic přijde kvůli kritice svazu o Davisův pohár

Australský svaz vyřadil z týmu pro čtvrtfinále Davisova poháru svého nejlepšího hráče Bernarda Tomice. Dvaadvacetiletý tenista, který se letos v březnu podílel na vítězství nad Čechy v Ostravě, bude pykat za kritiku svazového vedení včetně Patricka Raftera, bývalé světové jedničky a nynějšího sportovního ředitele.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Bernard Tomic během zápasu proti Novaku Djokovičovi během letošního Wimbledonu.

Článek

Tomic se pustil do kritiky po prohře ve 3. kole Wimbledonu s Novakem Djokovičem. Po loňské operaci kyčle prý lidé ze svazu neprokázali k němu dostatek úcty, Rafter zase podle něj vůbec neví, jak kontrolovat rozpočet na financování hráčů. Navíc ho nazval "výborným hercem".

"Jeho chování bylo nepřijatelné. Veřejně se vysmíval několika vynikajícím lidem, navíc jeho obvinění byla neuctivá a lživá," uvedl šéf australského svazu Steve Healy.

Tomic, 26. hráč světového žebříčku, přijde o domácí čtvrtfinále s Kazachstánem, které se bude hrát 17. až 19. července v Darwinu. Až prý svou chybu uzná, bude mít dveře k návratu do Davis Cupu otevřené. V současné nominaci jsou loučící se Lleyton Hewitt, dále Nick Kyrgios, Sam Groth a Thanasi Kokkinakis.

Reklama

Související témata: