Hlavní obsah

Serena Williamsovou už má jistou účast na Turnaji mistryň

Londýn

Serena Williamsová má jistý start na Turnaji mistryň v Singapuru. Americká tenistka, vítězka letošních grandslamů Australian Open i Roland Garros, získala definitivu po vítězství ve 3. kole Wimbledonu.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Serena Williamsová během zápasu 3. kola Wimbledonu proti Britce Heather Watsonové.

Článek

"Jsem nadšená, že jsem první a už se nemůžu dočkat, až se do Singapuru vrátím obhajovat titul. Loni jsem byla v Singapuru poprvé a moc jsem si to tam užila," řekla pro web ženské asociace WTA Williamsová, kterou dnes na trávě v All England Clubu čeká pikantní souboj o čtvrtfinále proti starší sestře Venus.

Třiatřicetiletá Serena Williamsová Turnaj mistryň pro osm nejlepších singlistek vyhrála pětkrát z devíti startů a další účast si zajistila více než tři měsíce před začátkem. Tenisová elita se v Singapuru představí od 25. října, hrát bude i osm deblových párů.

Čtyřikrát si Turnaj mistryň užila i Petra Kvitová a v roce 2011 při své premiéře odjížděla z tehdejšího dějiště Istanbulu jako šampionka.

V aktuálním pořadí v elitní osmičce dvouhry figurují hned tři Češky: finalistka Roland Garros a zatím osmifinalistka Wimbledonu Lucie Šafářová je pátá před Karolínou Plíškovou a sedmá je Kvitová. V deblu má téměř jistotu Šafářová s americkou spoluhráčkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou (nyní jsou 1.) a postupové pozice patří i Andree Hlaváčkové s Lucií Hradeckou (7.).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články