Hlavní obsah

Martínezová pro duel v Rusku překvapivě nominovala i Ferrera

Madrid

V první nominaci nové kapitánky španělské daviscupové reprezentace Conchity Martínezové se překvapivě objevil i David Ferrer. Sedmý tenista světa měl přitom kvůli zdravotním problémům a neshodám s předchozím vedením týmu zápas skupiny I v Rusku vynechat.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Španělský tenista David Ferrer.

Článek

"Neměla jsem moc času, ale dali jsme dohromady takový tým, který má velkou šanci postoupit," citovala agentura Reuters Martínezovou, která je zároveň kapitánkou fedcupové reprezentace. Kromě Ferrera se 17. až 19. července ve Vladivostoku představí Pablo Andújar, Daniel Gimeno-Traver, Marc López a David Marrero.

Ferrer s nominací souhlasil, přestože měl stejně jako Rafael Nadal velké výhrady k předchozímu vedení. Když ale Galu Leónovou v kapitánské roli vystřídala wimbledonská vítězka a někdejší světová dvojka, změnil názor. "Nejdřív nechtěl, ale pak si promluvil s lékaři a nakonec řekl, že hrát bude," uvedla Martínezová.

Španělsko z elitní skupiny sestoupilo loni a v Rusku, které nominovalo Konstanina Kravčuka, Jevgenije Donského, Andreje Rublova a Karena Kačanova, bude usilovat o účast v baráži.

Reklama

Související témata: