Hlavní obsah

Program Wimbledonu: Šarapovová vyzve v boji o finále Serenu Williamsovou

Londýn

Semifinálovými duely v ženské dvouhře dnes pokračuje slavný Wimbledon. Oba se odehrají na centrálním dvorci. Jako první nastoupí od 14 hodin ke svému duelu Polka Agnieszka Radwaňská a Španělka Garbiňe Muguruzaová. Po nich se o finále utkají Američanka Serena Williamsová s Marií Šarapovovou z Ruska.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Podaří se Marii Šarapovové zvítězit po jedenácti letech nad Serenou Williamsovou?

Článek

Úvodní ženské semifinále slibuje lítý boj. Muguruzaová se s Radwaňskou střetly ve čtyřech zápasech a obě se shodně radovaly ze dvou výher. Dvacátá nasazená Španělka je největším překvapením v ženské části pavouka. Na cestě mezi poslední čtyři dokázala vyřadit Němku Angelique Kerberovou či Dánku Caroline Wozniackou. Radwaňská v úvodním kole vyřadila Češku Lucii Hradeckou a v osmifinále přešla přes přemožitelku Petry Kvitové Jelenu Jankovičovou.

Ve druhém semifinále je favoritka jednoznačná. Je jí pětinásobná wimbledonská vítězka Serena Williamsová. Američanka byla na pokraji vyřazení ve 3. kole, v němž domácí Heather Watsonová podávala na vítězství v zápase, ale nejvýše nasazená hráčka dokázala zápas otočit. Jeden set nad ní dokázala vyhrát také Běloruska Viktoria Azarenková.

V semifinále proti Američance ale stojí její oblíbená soupeřka. Z devatenácti vzájemných zápasů dokázala Šarapovovou porazit sedmnáctkrát, populární Ruska na Williamsovou vyzrála naposledy v roce 2004. Druhý zápas na centrálním dvorci přinese Sport.cz v podrobné on-line reportáži. Oba duely vysílá přímým přenosem Nova Sport.

Čtvrteční program tenisového grandslamového turnaje Wimbledonu v Londýně (začátek 14:00 SELČ):
Centrální dvorec:
A. Radwaňská (13-Pol.) - Muguruzaová (20-Šp.)
S. Williamsová (1-USA) - Šarapovová (4-Rus.)

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori