Hlavní obsah

Važte si fanoušků a sundejte sluchátka! spílá tenistům Navrátilová

Devítinásobná wimbledonská šampiónka a jedna z nejlepších tenistek všech dob Martina Navrátilová kritizuje své nástupkyně Serenu Williamsovou, Victorii Azarenkovou a také tenisty Nicka Kyrgiose s Dustinem Brownem. Osmapadesátileté Čechoameričance se nelíbí nové módní trendy, které podle jejích slov vůbec nezapadají do tradic v All England Clubu - část sportovců totiž vchází na kurt se sluchátky na uších.

Williamsová s Azarenkovou vstupují na kurt se sluchátky na uších.

 
Článek
Fotogalerie

Navrátilová, která během své bohaté kariéry získala dohromady 59 grandslamových titulů (z toho 18 ve dvouhře), považuje takové chování za nevhodné.

„Přijde mi, že se všichni napodobují. Dělá to teď spousta hráček i tenistů, je to nějaký hit. Myslím, že je to neuctivé směrem k Wimbledonu, ke všem fanouškům. Chcete se s publikem přeci spojit, nikoliv být mimo. Možná, že nestojí o navození atmosféry. Ale proč? Je vážně nutné mít sluchátka na hlavě o těch deset sekund déle?" nechápe Navrátilová.

Ke kritice se připojila také Pam Shriverová, bývalá americká tenistka a někdejší dlouholetá úspěšná deblová partnerka Navrátilové. Ta v pořadu BBC2 prohlásila, že mnoho tenistů a tenistek má lukrativní smlouvy se společnostmi, které sluchátka vyrábí. Podle ní jde pouze o reklamu.

„Je to především obchod. Nemám nic proti tomu, ať si v šatně hudbu poslouchají, pokud jim to pomáhá v soustředění. Ale když projdou dveřmi, měli by si je sundat," míní třiapadesátiletá Shriverová.

Reklama