Hlavní obsah

Australané nabízejí Tomicovi smír a návrat do daviscupového týmu

Australský tenista Bernard Tomic by se po trestu mohl vrátit do daviscupového týmu. Smír a místo v sestavě pro semifinálový duel s Velkou Británií mu chce nabídnout domácí federace, s níž se dostala australská jednička do konfliktu. Ve čtvrtfinále Davisova poháru s Kazachstánem, ve kterém Australané o víkendu předvedli obrat ze stavu 0:2 na zápasy, Tomic z disciplinárních důvodů chyběl.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Australský tenista Bernard Tomic se možná vrátí do reprezentace.

Článek

Australský svaz Tomice, nyní 29. hráče žebříčku ATP, vyřadil z týmu kvůli veřejné kritice svazového vedení včetně Patricka Raftera, nynějšího sportovního ředitele. Federace se jej teď prostřednictvím prezidenta Stevea Healyho chystá kontaktovat, aby si obě strany vše vysvětlily a obnovily spolupráci. Tomic je momentálně v Bogotě, kde v tomto týdnu bude obhajovat loňský turnajový titul.

"Domníváme se, že jeho kritika byla neoprávněná, to si musí vyslechnout. Potřebuje znát detaily, odpovědi na otázky, které vznesl," řekl Healy.

Tomic po vyřazení ve 3. kole Wimbledonu mimo jiné řekl, že po loňské operaci kyčle mu lidé ze svazu slabou finanční podporou neprokázali dostatek úcty. "Myslíme si, že podporu měl od federace fantastickou. Chceme, aby to pochopil a ocenil, a chceme ho přivítat zpátky v daviscupovém týmu," dodal svazový šéf.

Reklama

Související témata: