Hlavní obsah

Berdycha a spol. čeká v boji o záchranu exotika. Češi budou hrát v Indii

Londýn

Exotické dobrodružství čeká české tenisty v boji o záchranu ve Světové skupině Davisova poháru. Londýnský los rozhodl o tom, že tým kapitána Jaroslava Navrátila bude hrát barážový duel 18. až 20. září v Indii. Kapitánovi se sice nesplnilo přání hrát na domácí půdě, nicméně se vyhnul obávanému Nizozemsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tenista Tomáš Berdych by měl být v duelu proti Indii součástí daviscupového týmu.

Článek

Čechy poslala do baráže domácí porážka s Austrálií v prvním kole. V Ostravě ale hráli bez jedničky Tomáše Berdycha, jenž by měl být na baráž kapitánovi k dispozici. I bez něj by ale měl aktuální lídr daviscupového žebříčku být proti Indii, s níž má (včetně bývalého Československa) aktivní bilanci 3:0, jednoznačným favoritem.

„Tenisově to není špatný los, ale po US Open je to celkem dlouhá cesta," hodnotil Navrátil výběr soupeře pro klíčový duel na facebookových stránkách daviscupového týmu.

Indové momentálně nemají ani jednoho hráče v elitní stovce. Žebříčkově nejlépe postaveným Indem je aktuálně až 148. Somdev Devvarman, týmová dvojka Yuki Bhambri má o tři příčky horší pozici. Oporou reprezentace je desátý deblista světa Rohan Bopanna.

Příští soupeři Čechů si vybojovali účast v baráži po dramatické bitvě na Novém Zélandu, kterou rozhodl až v závěrečné dvouhře Bhambri. Čerstvý wimbledonský vítěz v mixu Leander Paes v duelu s Novým Zélandem nenastoupil, nicméně dvaačtyřicetiletý veterná je také součástí týmu.

České republice mohl los přiřknout za soupeře také Rusko, Uzbekistán, Nizozemsko, Brazílii, Polsko, Kolumbii nebo Dominikánskou republiku.

Dvojice pro baráž Davisova poháru:
Indie - Česká republika
Švýcarsko - Nizozemsko
Rusko - Itálie
Uzbekistán - USA
Kolumbie - Japonsko
Dominikánská republika - Německo
Brazílie - Chorvatsko
Polsko - Slovensko

Reklama

Související témata:
  5 : 5 Kosťuková - Vondroušová 5 : 5 probíhá Živě
20240420T17 : 15:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová