Hlavní obsah

Tomic odmítl nabídku australského svazu na usmiřovací schůzku

Sydney

Australský tenista Bernard Tomic, který byl po kritice domácího svazu vyřazen z týmu pro Davisův pohár, odmítl nabídku funkcionářů na smír. K jednání, které by mělo vyčistit atmosféru, se prý s vedením nesejde, dokud svaz (TA) nezačne znovu finančně podporovat jeho mladší sestru Saru.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Australský tenista Bernard Tomic.

Článek

Dvaadvacetiletý Tomic, jenž v úvodním kole týmové soutěže přispěl k vyřazení českých tenistů, byl vyloučen z nominace na čtvrtfinále s Kazachstánem poté, co ve Wimbledonu ostře napadl vedení svazu. Funkcionáře zkritizoval i za to, že mu i jeho sestře zrušil finanční podporu.

"Dokud neuvidím, že TA podporuje rozvoj australských juniorských talentů, včetně mé sestry Sary, bez jakékoliv diskriminace, nemá žádná schůzka smysl," prohlásil Tomic na turnaji v Bogotě. Za svými vyjádřeními z Wimbledonu si prý stojí. "Já jsem vždycky přípravný, ochotný a schopný hrát za Austrálii. Je to pro mě velká čest. Myslím si, že mám za sebou dobré výsledky, a doufám, že budu svou zemi dál reprezentovat," dodal.

Austrálie otočila ve čtvrtfinále duel s Kazachstánem díky Samuelu Grothovi a veteránovi Lleytonu Hewittovi, kteří udrželi naději ve čtyřhře a důvěru pak dostali jako náhradníci i do nedělních dvouher. V semifinále se Australané utkají s Velkou Británií, kterou na domácí půdě povede Andy Murray. "Pro nominaci jsem vždycky k dispozici. Pokud mě svaz nominuje, skvělé. Pokud ne, nemůžu s tím nic dělat," dodal.

Reklama

Související témata: