Hlavní obsah

Štěpánek - Karlovič 6:3, 6:7, 4:6Štěpánek končí v Bogotě. Ve čtvrtfinále nestačil na Chorvata Karloviče

Aktualizováno

Český tenista Radek Štěpánek končí své putování na turnaji v kolumbijské Bogotě ve čtvrtfinále, které opět přerušil déšť. Nad jeho síly byl Chorvat a první nasazený Ivo Karlovič, který rodáka z Karviné vyřadil ve třech setech.

Článek

Šestatřicetiletý Štěpánek proměnil v úvodním setu jediný brejbol a za necelou půlhodinu se ujal nad stejně starým soupeřem vedení. Také ve druhé sadě si oba hráči s přehledem drželi podání a ve zkrácené hře mohl český tenista zápas za stavu 6:5 ukončit. Karlovič, jenž v Bogotě slavil v roce 2013 titul, ale odolal a nakonec tie break získal poměrem 9:7.

Třetí set rozhodl jediný brejkbol, který chorvatský hráč proměnil v sedmé hře. Štěpánek, jenž startuje v Kolumbii na divokou kartu poté, co po dlouhé zdravotní pauze spadl v pořadí ATP až do čtvrté stovky, o dva gamy později odvrátil první mečbol. V následující hře si ale Karlovič při svém podání už postup utéct nenechal a je jen krok od třetí finálové účasti v Bogotě za sebou.

"Bylo to vážně těžké. Na začátku byl mnohem lepší než já," uznal Karlovič, jenž v zápase nastřílel 27 es a s letošní bilancí 934 nechytatelných servisů se potřetí v kariéře blíží překonání hranice 1000 es za sezónu. "Postupně jsem ale zlepšoval pohyb a všechno se mi začalo dařit líp. Přerušení kvůli dešti mi pomohlo dát se dohromady," dodal.

Štěpánek bude v Bogotě pokračovat ještě ve čtyřhře společně s Edouardem Rogerem-Vasselinem. S francouzským partnerem, kterého ve dvouhře vyřadil v 1. kole, postoupili do semifinále.

Tenisový turnaj mužů v Bogotě (tvrdý povrch, dotace 768 915 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Karlovič (1-Chorv.) - Štěpánek (ČR) 3:6, 7:6 (9:7), 6:4
Tomic (2-Austr.) - Ito (Jap.) 6:1, 6:4
Berrer (Něm.) - Estrella (4-Dom. rep.) 6:3, 3:6, 6:3
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Roger-Vasselin, Štěpánek (Fr./ČR) - Demoliner, Menéndez (Braz./Šp.) 7:5, 7:5.
Tenisový turnaj mužů v Umagu (antuka, dotace 494 310 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Monfils (1-Fr.) - Kohlschreiber (6-Něm.) 4:6, 7:6 (7:5), 6:4.
Semifinálové dvojice: Monfils - Thiem (4-Rak.), Sousa (Portug.) - Bautista (2-Šp.).

Reklama

Související témata: