Hlavní obsah

Nadal - Seppi 6:1, 6:2Nadal se ve finále v Hamburku pokusí oplatit Fogninimu porážky

Atlanta
Aktualizováno

Ve finále antukového turnaje v Hamburku se utkají jeho bývalí vítězové Rafael Nadal ze Španělska a Ital Fabio Fognini. Desátý hráč světového žebříčku Nadal bude chtít v souboji o titul Fogninimu oplatit dvě letošní porážky.

Foto: Daniel Bockwoldt, ČTK/AP

Španělský tenista Rafael Nadal si v Hamburku zahraje o titul.

Článek
Fotogalerie

Vítěz turnaje z roku 2008 Nadal měl italského soupeře už v sobotním semifinále, Andrase Seppiho porazila bývalá světová jednička hladce 6:1, 6:2. Přemožitele Jiřího Veselého z druhého kola nerozhodila ani zdravotní pauza na začátku druhého setu, kdy si na kurt povolal fyzioterapeuta.

Ve dvou setech postoupil do finále i Fognini, jenž zdolal 6:2, 7:6 francouzského kvalifikanta Lucase Pouilleho. S devětadvacetiletým Nadalem má o rok mladší hamburský šampión z roku 2013 negativní zápasovou bilanci 2:4, ale letos ho už porazil na antuce v Barceloně a Riu de Janeiro.

Roddick s Fishem se loučili v Atlantě ve čtvrtfinále

Krátký návrat Američana Andyho Roddicka k tenisu skončil na turnaji v Atlantě ve čtvrtfinále. Bývalá světová jednička s loučícím se Mardym Fishem, který chce po US Open ukončit kariéru, podlehli na domácím turnaji třetí nasazené deblové dvojici Eric Butorac, Artem Sitak 5:7 a 2:6.

Dvaatřicetiletý Roddick se představil na okruhu ATP téměř tři roky po ukončení kariéry. V Atlantě, kde získal svůj první a poslední titul, hrál především kvůli dlouholetému kamarádovi Fishovi, jenž se rozloučí s tenisem na newyorském grandslamu po problémech se srdcem.

Jiný americký hráč John Isner si v Atlantě uchoval šanci na třetí titul ve dvouhře z tamního podniku za sebou. Po Radku Štěpánkovi vyřadil i Litevce Ricardase Berankise, k vítězství 7:6 a 6:4 si pomohl dalšími 19 esy. V semifinále Isnera čeká tréninkový partner Denis Kudla.

Tigová se o titul v Baku utká s Gasparjanovou

O titul na turnaji v Baku si zahrají tenistky ze druhé stovky žebříčku Patricia Maria Tigová z Rumunska a Margarita Gasparjanová z Ruska. V semifinálových zápasech proti nim neuspěly nejvýše nasazená Ruska Anastasia Pavljučenkovová a turnajová dvojka Karin Knappová z Itálie.

Jednadvacetiletá Tigová deklasovala Pavljučenkovou 6:3 a 6:2 a na turnaji včetně kvalifikace ještě neztratila ani set. Z pozice 154. hráčky světa bude hrát o první titul v kariéře, dosud nebyla nikdy ani v semifinále.

O tři měsíce mladší Gasparjanová je v pořadí WTA o 44 míst výš a také ji čeká první finále v kariéře; do začátku turnaje v Ázerbájdžánu přitom nevyhrála na okruhu WTA ještě ani jeden zápas ve dvouhře. S Knappovou poprvé v Baku ztratila set, ale nakonec zvítězila 6:3, 5:7, 6:3.

Ve Florianópolisu triumfovala domácí Pereiraová

Brazilská tenistka Teliana Pereiraová vyhrála na domácí půdě ve Florianópolisu druhý turnaj WTA v sezoně i kariéře. Ve finále 78. hráčka světového žebříčku zdolala Němku Anniku Beckovou 6:4, 4:6 a 6:1. Zápas na brazilské antuce trval dvě hodiny a 38 minut.

Sedmadvacetiletá Pereiraová, která plnila roli nasazené čtyřky, navázala na dubnové vítězství v Bogotě. V Kolumbii se postarala o první brazilský triumf na okruhu WTA po 27 letech, nyní přidala další. Také Becková měla šanci na druhý titul v kariéře po loňském úspěchu v Lucemburku.

Tenisový turnaj mužů v Atlantě (tvrdý povrch):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Isner (1-USA) - Berankis (Lit.) 7:6 (7:5), 6:4
Baghdatis (5-Kypr) - Pospisil (2-Kan.) 6:4, 7:6 (7:5)
Müller (7-Luc.) - Soeda (Jap.) 7:5, 6:1
Tenisový turnaj mužů v Gstaadu (antuka)
Dvouhra - semifinále:
Thiem (3-Rak.) - F. López (2-Šp.) 6:3, 6:7 (5:7), 6:3
Goffin (1-Belg.) - Bellucci (5-Braz.) 6:4, 6:2
Tenisový turnaj mužů v Hamburku (antuka, dotace 1 407 960 eur):
Dvouhra - semifinále:
Fognini (8-It.) - Pouille (Fr.) 6:2, 7:6 (7:2)
Nadal (1-Šp.) - Seppi (4-It-) 6:1, 6:2
Tenisový turnaj žen v Baku (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Tigová (Rum.) - Pavljučenkovová (1-Rus.) 6:3, 6:2
Gasparjanová (Rus.) - Knappová (2-It.) 6:3, 5:7, 6:3
Tenisový turnaj žen v brazilském Florianópolisu (antuka, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Pereiraová (4-Braz.) - Becková (3-Něm.) 6:4, 4:6, 6:1

Reklama

Související témata: