Hlavní obsah

Odmítl Berdycha, teď i Dimitrova. Lendl nemá k trénování dostatek času

Bradenton

Někdejší skvělý tenista a bývalý první hráč světa Ivan Lendl odmítl nabídku připravovat Bulhara Grigora Dimitrova. Lendl si minulý týden údajně na Floridě s čtyřiadvacetiletým tenistou zatrénoval, ale nabídku vrátit se ke koučování podle britského deníku Express odmítl se stejným důvodem jako loni Tomáše Berdycha - nemá tolik času.

Foto: Petr Horník, Právo

Ivan Lendl a slavný Davis Cup.

Článek

Pětapadesátiletý Lendl vedl dříve úspěšně Brita Andyho Murraye, který pod vedením ostravského rodáka vyhrál Wimbledon, US Open a olympijské zlato.

S Murraym se Lendl rozešel začátkem loňského roku a v jeho závěru odmítl nabídku na trénování Berdycha. S českou jedničkou si podobně jako s Dimitrovem jednou zatrénoval, kvůli nedostatku času ale oba tenisty odmítl.

Šestnáctý hráč světa Dimitrov, o kterém Lendl v minulosti řekl, že by mohl být světovou jedničkou, se po Wimbledonu rozešel s trenérem Rogerem Rasheedem. Od té doby se spekuluje o jeho nástupci. Zmiňoval se Švéd Johan Ortegren a mluví se o Francu Davinovi, bývalém kouči Argentince Juana Martína Del Potra.

Reklama