Hlavní obsah

Tři Češky v elitní společnosti. Plíšková doplní v desítce žebříčku WTA Kvitovou a Šafářovou

Aktualizováno

Třiadvacetiletá tenistka Karolína Plíšková se v příštím vydání světového žebříčku posune poprvé v kariéře do elitní desítky. Premiérově od zavedení pořadí WTA v roce 1975 tak budou v Top 10 dvouhry zároveň tři Češky. Lounská rodačka doplní mezi elitou prozatím čtvrtou Petru Kvitovou a osmou Lucii Šafářovou.

Foto: Profimedia.cz

Karolína Plíšková má důvod k radosti - poprvé v kariéře bude v elitní desítce tenisového žebříčku WTA.

Článek

"Karolína Plíšková se příští týden posune do světové desítky. Poprvé v ní budou najednou tři hráčky reprezentující Českou republiku," uvedl mluvčí WTA Tour Jeff Watson pro idnes.cz.

Tři hráčky reprezentující Česko budou v desítce dvouhry WTA poprvé, ale tři české rodačky už mezi elitou figurovaly. V 80. letech byly v desítce najednou Martina Navrátilová, ta už ale po emigraci jakožto Američanka, Hana Mandlíková a Helena Suková.

V desítce světového žebříčku se svěřenkyně Jiřího Vaňka Plíšková stane osmou Češkou. Vedle Navrátilové, Mandlíkové, Sukové, Kvitové a Šafářové to v minulosti dokázaly rovněž Jana Novotná a Nicole Vaidišová.

Radwaňská vypadne z desítky

Aktuální světové jedenáctce Plíškové pomůže do desítky zhoršení Agnieszky Radwaňské. Polce vypadnou body za loňské vítězství na turnaji v Montrealu a ze současného sedmého místa klesne mimo světovou desítku.

Plíšková je nyní na turnaji ve Stanfordu, kde plní roli čtvrté nasazené hráčky. V případě titulu by se mohla posunout až na sedmé místo před Šafářovou. Záleží ale třeba také na výkonech Španělky Carly Suárezové, která rovněž hraje ve Stanfordu.

Třiadvacetiletá Plíšková letos vyhrála turnaj WTA v Praze, do finále se dostala v Sydney, Dubaji a Birminghamu.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner