Hlavní obsah

Ujednáno: Vaidišová bude hrát v Praze

Praha

Když v roce 2009 opouštěla Nicole Vaidišová Štvanici, vyprovázel ji nelichotivý pískot. Po šesti letech se bývalá sedmá tenistka světa představí na stejném místě znovu, aby i českému publiku ukázala, jak to vlastně myslí se svým návratem na výsluní.

Foto: Profimedia.cz

Nicole Vaidišová bude hrát turnaj na pražské Štvanici.

Článek

Vaidišová měla startovat už v těchto dnech na turnaji ITF v Plzni, kvůli zdravotním problémům se však odhlásila. Ve čtvrtek ale šéf I. ČLTK Vladislav Šavrda potvrdil její účast na pražském turnaji, který se hraje od 10. do 16. srpna.

„Po čtyřdenním odpočinku doléčila bolavou patu, trénuje a na Štvanici hrát bude. Mluvil jsem s Alešem Kodatem, trenérem Nicole a účast mi potvrdil," potěšilo Šavrdu. Ostatně Vaidišová je stejně jako před šesti lety největším lákadlem turnaje a její fotografie se také vyjímá na oficiálních plakátech.

Šavrda proto věří, že Vaidišovou nestihne stejný osud jako v roce 2009, kdy dohrála už po prvním utkání s Ruskou Kudrjavcevovou. „Tehdy začínal vztah Nicole s Radkem Štěpánkem. Start se jí nepovedl, ale to je věc zapomenutá a v Praze bude hrát Vaidišová s čistým štítem," řekl Šavrda.

Turnajovou jeničkou bude Allertová

Jedničkou turnaje s dotací 75 tisíc dolarů bude fedcupová reprezentantka Denisa Allertová. Žebříčkové postavení (258.) by Vaidišové na účast v hlavní soutěži nestačilo, proto bude startovat na divokou kartu, stejně jako třeba Petra Cetkovská, nebo juniorská světová jednička Markéta Vondroušová.

„S Alešem Kodatem jsme se potkali před časem na Floridě a už tam mi říkal, že by o divokou kartu měl zájem. Jsem rád, že to tak dopadlo a Nicole bude tváří turnaje," dodal Šavrda.

Ve stejném termínu se koná na Štvanici i dobře obsazený mužský challenger, kde si zahraje třeba Nadalův přemožitel z Wimbledonu 2013 Belgičan Darcis, nebo česká naděje Adam Pavlásek. Vstup do areálu je po celou dobou turnajů volný.

Reklama